Selin159 Kızlar ben 32+1 deyim doktorum da testi ne zaman yapmam gerektiğini geç söyledi herşeyi de ben mi söylicem der gibi ilk gebeligim süreç nasıl ilerledigini net bilmiyorum şimdi de yapmak istemiyorum kimileri zararlı olduğunu söylüyor şuana kadar toplam 10 kilo aldım sizce ne yapmalıyım bu haftada da şeker yükleme yapılır mı
Babymom07 Selin159 ben yapılmaz diye biliyorum onun haftası 24 ile 28. Haftalar arasında ben doktora ilk gittiğimde bir kağıtta neyin ne zaman yaptırılacağı yazıyordu sanada verselermiş keşke. Çok kilo almamışsın ama canım şekerin yoktur inşallah açlık tokluk şekerine bakabilirsin
BADE38 Selin159 Şekerin kilonuzla veya aldığınız kiloyla pek alakası yoktur gebeliğe bağlı oluşan bir durum geç kalınmış evet ama dilerseniz sağlık ocağında sabah aç karnına ve tok karnına kan verip en azından onun değerlerini baktırın
mickey Selin159 Doktor söylemediyse bile sağlık ocağındaki ebeniz söylemesi gerekiyordu. Aşı gibi şeker yükleme gibi şeyleri onlarda takip edip zamanı geldi yaptır diyorlar. Benim ebem o konu da çok iyi sürekli beni arayıp söylüyor. Ben yaptırdım şeker yüklemesini. Doktor yeğenim var ona sordum hatta. Yaptır diyenler de var zararlı diyenler de sence napmalıyım diye. O da teyze mutlaka yaptır çok önemli gebelikte şekerin ortaya çıkması dedi. Gebelikten önce şekerin yokmuştur ama gebe iken şeker çıkabiliyor bu durum da bebeği etkiliyor, doğumdan sonra da o şeker sende kalıcı olabiliyor demişti. Sana verilecek olan şeker miktarını 2 dilim baklava yemişsin gibi düşün miktar ona denk geliyor dedi bana. Babamda da şeker olduğu için yaptırma gereği duydum ben.
gocebeanne Selin159 eğer yapılamıyorsa evde ölçerek takip edin zaten şeker çıkanlarda evde ölçüm yapıyor ona göre yediklerini düzenliyorlar
sb17 Selin159 yaptıramazsanız bile beyaz ekmek, hamur işi tüketmemeye çalışın, tatlıtı kısıtlayın, bunlar zaten bebeğe değil size kilo aldırır. Meyvelerinizi sabah tüketin, akşam 7’den sonra yemek yememeye çalışın
mickey Nurylmz12 İlaç veriliyor mu tam bilmiyorum ama bu platformda okuduğum yorumlara göre doktor şeker perhizi yaptırıyor sanırım. Şeker ve şeker içeren yiyeceklerden uzak bir diyet uygulatıyor sanırım.
Calikusuuu Kızlar 43 ile hamile kalmıştım henüz 50 olmadım şeker yüklemesinde şekerim çıktı kilo ile ilgisi yok yaptırın yüklemenizi