s_koc bunlar da benim başka ssvd yapanlardan okuyup not aldıklarım belki sanada yardımcı olur :)
Çubuk tarçın çayı rahmi yumuşatırmis. Son aylarda icilebilir
36da ahududu çayı
38de adacayi baslanir
Her sancı ağrı geldiğinde 4sn nefes alıp 8 sn nefes vermek rahatlatmış
38+5ten sonra kuyruk sokumuna sıcak kupa kapatmak ve hacamat
Doğumda en ideal pozisyon diz dirsek pozisyonu
Doğuma yorgun gelirsen kasilmalari ağrı olarak hissediyormussun. Doğumun son haftaları genelde dinlenmek gerekiyor
Nefes tekniği, anneye dokunmak ve tekrarlanan kelimeler doğumda ağrı hissini azaltıyor.
Çörekotu yağını içip, karına sürmek doğal suni sancı etkisi yapar. 40 haftalikken yapılabilir. Çörekotu yağı +bal karışımı da olur
Bir yerden tutunarak squat yapmak
Doğum anında sancı gelince ikin ama sancı gidince nefes al ver ikinma. Ikinirsan yırtılma olur
#11 tane hurmayı çekirdeklerinden ayırın. Sonra etli kısmı ve çekirdekleriyle beraber bir tencereye alın. Üzerine 50 ml hint yağı ekleyin. Sonra 3 bardak içme suyu ekleyip ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan beş dk sonra kapatıp için. (Hint yağının soğuk sıkım ve doğal olması öenmli. Ben arifoğlu markası aldım) 2 3 saat Yürüyüşten sonra gece yatmadan içmiş ertesi gün doğurmuş.
5 bardak suya 2 kök zencefil, 2cubuk tarçın ve 10 tane karanfil at bunları aktardan al sonra kaynat 10 dk gün boyu iç bunlar kasılma çayıymış
Rahim ağzını yumuşatmak içinde bi tarif verdi:
11 tane hurma ve 1 tane çubuk tarçını 3 su bardağı suda kaynat iyice hurmaların çekir