mrvbskc -emel- evet ücretini alan çok olmuş az önce araştırdım. Bununla ilgili gazete haberleri vs de var. Ama yine şikayetvar sitesinde bir hastaya ücret iadesi yapmayıp SGK’ya 2kat ceza Ödemiş hastane :) enteresan...
-emel- mrvbskc Bu arada medicana Bursa hastanesinin Doğum ücretlerinde hastanenin kendi sigortasını yaptırırsan indirim uygulanıyor acaba bu durumun sebebi şikayet edildiğinde para iadesi yapmamak mı
mrvbskc -emel- evet sigorta yaptırınca ücret iadesi talebinde bulunamıyormuşuz. Neriman hanım doktorum. 30+2 haftamız :)
mrvbskc eced16 ayrıntılı fatura ile birlikte SGK gidip özel hastanede Doğum yaptığınızı ve faturayı inceletmek istediğinizi söylüyormuşsunuz. Henüz Doğum yapmadığım için bende tam olarak bilmiyorum ama internetten araştırdığım ve duyduğum kadarıyla süreç çok kısa değil 1-2 ay içerisinde sonuçlanıyormuş. Bu hafta bir Arkadaşım aritmide Doğum yapacak o deneyecek bakalım nasıl bir işleyiş oluyor. Detaylarını öğrendikçe yazarım
mrvbskc -emel- yaa evet az kalmış allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 😊 inşallah kolay bi Doğum olur
sssibel Hanımlar nasılsınız, doğuranlar doktoru gün verenler var mı? Muayene tarihleriniz ne zaman, çatı muayenesi olanlar var mı? Durumlar nedir merak ettim 😊
-emel- sssibel ben geçen hafta catı muayenesi oldum canım gayet kısa sürdü anlık bi şey yani abartılı bir şey değildi en azından benimki öyleydi hissediyorsun ama kendini kasmamak elde değil o yüzden rahat olsam belki hiç hissetmezdim 39+1 im bugün daha bi belirti yok bel ağrısı ve arada kasılma oluyo ama düzenli değil
sssibel -emel- Bende pazartesi çatı muayenesi olacağım biraz sıkıntı yaptım ama inşallah benim de rahat geçer. Senin baya az kalmış bizim daha 37+1 ama sanki çok vaktimiz yok gibi geliyor bana 😀Hayırlısı olsun inşallah, hepimiz sağlıcakla kavuşalım yavrularımıza.
Zulubik mrvbskc bunu ben de araştırmıştim. Normalde özel hastanelerin üst sınır doğum ücretini devlet belirliyor. Bunu gecmemeleri lazım. Ama kimse takmıyor tabi ki bunu. Parayı geri alma kısmında da bayağı uğraşıyorsun malum Türkiye.. Ve evet o sigortayı o yüzden yapıyorlar. Yoksa neden kendi kendilerine indirim yapsınlar ki.. Doğumdan sonra kimse bunlarla uğraşmak istemiyor genelde, bebekle mi uğraşcam parayla mı diye.
-emel- Zulubik o sigorta yı yaptırmak daha mantıklı o zaman uğraşınca da geri verilen para miktarı aynı olacak herhalde hastaneler başları ağrımasın kötü haberler duyulmasın diye bu sigortayı yapıyorlar sanırım
-emel- Zulubik öyle yapacağım zaten haftaya büyük ihtimalle doğumum olur 😊yaşayıp görcez inşallah sorunsuz bir hastane deneyimi olur
Zulubik -emel- ben de öyle yapacağım. İnşallah sorunsuz alırsın kucağına bebeğini. Benimki daha çok var ocakta. Neriman hanımi arkadaşım önermişti, memnunum ben de. İnşallah doğumda da memnun kalırız.
-emel- Zulubik inşallah canım beni de arkadaşlarım yönlendirmişti başından beri onunla devam ediyoruz bir sorunumuz yok şimdilik umarım güzel anılarla hastaneden evimize gideriz 😊
Wayward Arkadaşlar hastanenin söylediği sigortayı yaptırmayın bence , normal Doğum ücretini ödeyin, faturayı aldıktan hemen sonra gidip şikayet etmenize gerek yok 2-3 ay sonra da SSK ya gidip dilekçe verseniz işleme alıyorlar zaten, SSK hastanenin tarafınıza gerekli ödemeyi yapması için evrak gönderiyor ve hastaneye de Bilgi veriyor şu tarihe kadar bu kişiye bu kadar ödeme yapmanız gerekiyor diye eğer hastane size o ödemeyi yapmazsa siz SSK’nın size yolladığı evrakla e devlet üzerinden tüketici hakem heyetine şikayet ediyorsunuz ve hastane SSK tarafından hem 5 kat ceza yiyor hem de size bu ödemeyi yapmak zorunda kalıyor.
mrvbskc Wayward böyle bişeyi bende duyup burada paylaşmıştım ama hiç uğraşmak istemedim sigorta yaptırdık ve doğumum gerçekleşti.