sb17 Elif2907 yanlış görmediysem ıgG pozitif igM negatif, sorun yok diye biliyorum. ıgG önceden geçirdiğinizi bağışıklık olduğunu gösterir, ıgM şimdi geçirdiğinizi. Birinci pozitif, ikinci negatif sizde
uzman_1annemy Elif2907 Canım bedeninde bağışıklık var o parazite karşı yani daha evvelinde geçirmiş ve atlatmissin IgM pozitif olsaydı onda bir tedavi uygulanirdi… Ama eğer kedi veya köpek besliyorsan mümkün olduğu kadar uzak dur kumunu asla temizleme çok fazla kucağına alıp sevme çünkü patilerinde ister istemez kum kalintilari oluyor ve parazitleri harekete geçirebiliyor tekrar ayrıca sebze ve meyveleri çok iyi şekilde yıkamayı ihmal etme çiğ ete kesinlikle dokunma ve işlenmemiş yiyeceklerden de uzak dur salam sucuk sosis vs vs gibi. Bunlar o parazitleri bedenimizde tekrar aktifleştirebilecek riskler kategorisinde yer alıyor.
Elif2907 Pozitif olana ne gibi tedavi uygulaniyor acaba 17 temmuz randevum yakinada bulamiyorum o gune kadar çatlıcam sanırım @sb17
sb17 Elif2907 igG pozitif olduğunda tedavi falan uygulanmıyor bildiğim, igM hakkında yorum yapamam ama, başıma gelmedi çünkü, sizde de zaten igG pozitif yani tedavi gerekmez
myavocado Elif2907 tedavi uygulanmayacak, igg pozitif, önceden geçirildiği veya aşılı olduğunuz anlamina geliyor, sorun yok
Elif2907 @Yeniyeniden ay insallah ya 1.ci gebeligimde bunlar olmadi 2.de cok pimpirikli oldum sanirim bide emfeksiyonum var fitil kullaniyorum bebege zarar gelicek diye ödüm kopuyor
Yeniyeniden Elif2907 korkma korkma dünyaya gelcek ekmek yicekleri varsalar geliyorlar ben neler çektim bilsen birde 45 yaşındayım hamile kaldim düşün hemde doğal olarak 🙂 nefes bile alamıyorum panik atagim coştu hormon oynadıkça dengem gidiyor allah sabır verdi sağ salim kucağımıza alalım bebislerimizi 🙂 ne güzel bir duydu
Elif2907 @Yeniyeniden haklısın abla senin yaşında 1 tık daha zor ama Allah nasip edince hic bisey mani olamiyor Allah sanada bebişede sağlıklı uzun omurler nasip etsin inşallah 🫶🤲
Elif2907 @uzman_1annemy çok çok tesekkur ederim canim beni aydinlattigin icin ledim yok sokakta bazen seviyorum sucuk vs iyi pismisse pizzada yiyorum sadece kesinlikle cig ete dokunmuyorum demek pizzaya ara vermem gerek sebzeleri vs iyi yikiyorum :)