Daha önceden 2 düşüğüm var biri 6+4 diğeri 8+4. İlk gebeliklerde düşük olabiliyor dediler diye çok araştırmadan kabullendim ama ikinci gebelikte de hastaneye gittiğimde bir baktık ki kalp atışı durmuş ne bir sancım ne bir kanamam olmamıştı. 2.düşükten sonra tüm testleri yaptırmak istedim bana ve eşime kromozom analizi yaptırıldı temiz çıktı düşük sonrası fetüse yapılan analizde mozaik turner sendromu çıktı. Ayrıca bende 3 gende pıhtılaşma bozukluğu olduğu anlaşıldı. 3 ay korunduktan sonra tekrar denedik ve o ay gebelik nasip olmuştu çok şükür. Korkularla 14.haftaya kadar geldik. fetal dna testi bütün ultrason bulguları gelişimi her şeyi normal gidiyordu. Sadece benim gebelik başından beri bazen kırmızı bazen kahverengi kanama ve lekelenmelerim oluyordu. Rahim içinde ya da kese etrafında kanama odağı bulamadıkları için gittiğim doktorlar Kanamaların sebebinin kan sulandırıcı olabileceğini bebek iyi olduğu için kanamaları Kafaya takmamı söylediler. 27 Haziran günü hazımsızlığa benzer bir karın ağrım vardı. Lekelenmelerle yaklaşık bir hafta on gündür kesilmişti. O gün önce kahverengi sonra kırmızı leke geldi tekrar. Evime yakın bir tıp merkezine gittim bebeğin kalp atışlarını dinletti ve bir sıkıntı olmadığını söyledi. Ertesi gün saat öğlen 11 gibi karnımda bir kramp hissettim. Ara ara gelip gidiyordu ama tamamen kesilmiyordu tekrar aynı doktora gittim Sancım ve kanamam olduğunu söyledim bebek iyi ama yine de bir idrar testi var belki o yüzden Sancın vardır dedi. İdrar testinde hafif bir enfeksiyon var monurol şase kullan dedi gönderdi. O gün hep Sancım vardı aşırı şiddetlidi diyemem ama göz ardı edilebilecek gibi de değildi. Gece de sancılarım devam etti ama Ara ara geliyordu sadece. 29 Haziran cumartesi günü güvendiğim bir hastanede kontrole gittim doktor detaylıca baktı her şeyin yolunda olduğunu suyunun falan iyi olduğunu söyledi. Sadece rahim ağzı uzunluğu 35 mm Tam sınırda bir değer bu dedi. Haftaya cuma kontrole gel Eğer değer düştüyse serklaj düşünebiliriz dedi. Hastaneden ayrıldım 1 saat sonra oturduğum sandalyeden kalkmamla kese patladı. Geri hastaneye döndüğümde doktor bebeğin hiç suyu kalmamış dedi zaten kalp atışı da durmuştu artık. Bir 2 saat içerisinde sancılarım arttı düzenli bir şekilde geliyordu resmen 5-10 dakikada bir. Herkes düşük sancısının çok şiddetli olduğunu söylediği için asla o sancının düşüğün Belirtisi olduğunu düşünemedim. Suni sancı verdiler ve 1 saat sonrasında bebeğim geldi. Göbek bağını kestiler kestiler beni ameliyathaneye indirmek için hazırlıyorlarken plasenta da geldi. Ardından kürtajı alıp kalan bir şey var mı diye kontrol ettiler ve her şey bitti.. Şimdi başa dönüp dönüp düşünüyorum. Rahim ağzı yetmezliği olsa bu kadar erken haftada kendini böyle ani bir şekilde mi gösterir? Enfeksiyon olsa idrar yolunda yanma akıntı olmaz mıydı, İdrar tahlilinde hafif bir enfeksiyon var demişti doktor o hafif enfeksiyon keseyi delmiş olabilir mi? Düşünüp duruyorum. Benzer durumu yaşayanlar ne tanı aldınız Sonraki gebelikte nasıl biliyor izlediniz paylaşır mısınız. Şimdiden teşekkür ederim 🙏🏻