Yaşınız 35 ve ustuyse risk yüksek çıkıyor.4 lü test istiyor doktor.Detaylida burun ense kalp bağırsak herhangi bir sorun çıkmasa bile çocuğu down sendromlu olarak doğmus biri var burada yorum yapmıştı.Benim 2 li ve 4 lü test 1/256 gibi bir risk çıktı .Doktorum bunun yüksek risk olduğunu söyledi.Hastaneye çağırdı ,fetal DNA yurtdışına kan testi göndermek yüksek sonuç veriyor.Eger yaptirirsan ve sonuç down çıkarsa karninizdan sıvı alınıyor bebeğin alinmasi için ,karından sıvıda da yüksek risk çıkarsa bebek kaç haftalık olursa olsun alınma izni çıkıyor.Doktor soruyor eğer ne olursa olsun doguracagim diyorsanız bu testlere gerek yok form doldurup imzaliyorsunuz.Ben imzaladım ve 2 li ,4lu dışında test yaptırmadım.Detaylida hiç kötü bir şey çıkmadı.Normal kontrollerde de hiç bir sorun yok,gelişimi önden gidiyor 38.haftamdayim.Burun hatları da çok belli zaten içim rahat.Ama olur da down olarak doğarsa da aldırmam bu benim kararım.Ama trizomi 18 gibi hastalıklar da bu test ile tespit ediliyor.Onda beden bütünlüğü çok hasarlı oluyormuş.O durumda gebelik sonlanabilir.Belden boşluk kafa yapisinda bozukluk gibi.Dogsa bile kısa süre içinde ölümle sonuçlanabilen ciddi bir hastalık.Testte eğer trizomi çıksaydı fetal DNA yaptırirdim.En başından fetal DNA yaptırmak lazım en doğru test çünkü,ben sormustum 17 bin lira dedi hastene Aralık ayıydı sanırım ,ücreti çok geldi yaptırmadım.2 li yaptırmadan önce istedim fetali yaptirmayi.Yani en önce yaptıracaksanız kafanız daha rahat olur.Bence fetal DNA uygun fiyata bulursanız yaptırın.Olmuyorsa.2 li yaptırın.Sonuca göre karar verin