Ebrusisli özellerden bu yüzden nefret ediyorum artık, normal hasta olduğumda bile dibimdeki özele değil şehir hastanesine gidiyorum. İlk bebeğimde 10. Haftada başında şu kesesi var alıcaz bebeği yaşamaz dedi doktor, hemen çıktık devlete gittik oradakiler de emin olamadı ense kalınlığı da fazla olabilir dediler, bizi üniversite hastanesine gönderdiler başka bi şehre ve riskli gebelikler detaylı incelediğinde şu kesesi değil ense kalınlığı olduğu anlaşıldı, 3 günde bir düzenli takibe gittim kalınlık gerileyince gayet normal bi gebelik olduğu anlaşıldı. Sonra ben ilk gittiğim hastanede, herkesin memnun olduğu farklı bi doktora gittim, 33. Haftaya kadar herşey çok güzeldi, doktoru asla ve asla suçlamıyorum Allah ondan razı olsun, gelişim geriliği görünce sık takibe aldı, hatta muayene parası bile almamıştı 1 ay boyunca, normalde 2 kez muayene parası vermemiz gerekiyodu bizim, 35. Haftada gerilik devam edince hemen ciğer geliştirici yaptı ve açık açık bizimle oturup konuştu, “ben şimdi parayı almak için burda doğumunu yaparım hiç önemli değil gebeliğin gayet sağlıklı ama benek minik ve eğer solunum desteğine ihtiyacı olursa hastanemizde bunu karşılayacak 1. Seviye küvez yok direk devlete sevk ederler bebeğini sizi ayırırlar, sen en güzeli yine Eskişehir’e git riskli gebelikler bi baksın, en azından orda girip bebeğini emzirebilirsin anne odasında kalırsın” dedi. Dediği gibi de oldu. Kadın açık açık hastanenin bebeği zorla tutmak isteyebileceğini bile söyledi bize yatak kuvöz ücreti için. Şimdi ikinci gebeliğimde adımımı dahi atmadım özel hastanelere, o kadar çok para tuzağı var ki. Eşim afişin ufacık köşesinde kadın doğum için devletin muayene parasına koyduğu sınırla ilgili bişey okudu, o dönem yanlış olmasın 159 tl miydi neydi, biz 350 tl muayene ödüyorduk. Kayıt açtırırken eşim evrak istediğinde de olay çıkarmışlardı. İnsanlara bilmeden neler yapıyolar. Saf bi arkadaşıma defalarca söylememe rağmen gitti o hastanede doğum yaptı, sırf özelde doğurdum demek için, kızın öğlen yattığında 2 cm açıklığı varmış, akşam üstü 4 gibi 4 cm olmuş açıklık, doktor ilerlemiyor deyip apar topar sezaryene aldı, biz başta başka bişey var sandık bebeğe falan bişey oldu acil aldılar sandık meğer adam tatile çıkıyormuş o güm. Ama arkadaşım ücrete çağırdığında gelme olayını eklettiği için sezaryen yapıp çıkmış gitmiş. Kız da anlamamış ne olduğunu mecburen orda herşeye tamam demiş bebeği düşünerek. Yani daha o kadar çok şey var ki. Her özel bir değildir kesinlikle ama gerçekten %90ı para tuzağından başka bişey değil 🫣🤦🏻♀️