gizemayy Lütfen yardım edin. Vücudumda ara ara kızarıklıklar çıktı, bir yakınımdan biliyorum . Uyuza benziyor , kaşınıyor. Gebelikte bununla nasıl başa cıkacagım, başına gelen oldu mu hiç ?
Cansu-2600 gizemayy Benim geldi hamileliğimin ilk ayından beri var şuan 6 aylığım hala var. Biraz daha acarmısın kaşıntılari mesela gecemi gunduzmu hangi bölgede duş alınca geciyormu
huysuz__ gizemayy cildiyeye gitmen en doğrusu canım, gebelik egzaması da olabilir uyuz da olabilir veya başka bir şey.. önce doğru tanıyı almalısın ona göre gebeliğie uygun ilaçlar ile tedavi başlatılır. Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
Cansu-2600 gizemayy İlk etapta doğal yollar deneyim diyorsan İnan ki bunlar için de çok uğraştım aktardan katkısız beyaz sabun alabilirsin kokusu yok hiçbir şey yok Ama almadan önce tabii durumunu izah et sadece onunla banyo yaptım o biraz daha rahatlatti vücudumu. Kaşınan yerlerime Doğal sirke sürdüm ayrıca aktar susam yağı ve başka bir yağla da karışım yapıp onu verdi onu da vücuduma sürdüm. Dediğim gibi eğer sorun benimkisi gibi ise bunlar sakinleştiriyor ama asla geçici bir çözüm değil hamilelikten kaynaklı ürtikerse doğurana kadar devam edecek bu. Ama bu yaptıklarım dediğim gibi hafifletiyor
gizemayy Cansu-2600 gece daha çok , dirseklerde var kaşıntı, söylemesi ayıp poponun oralarda, bacağın belli yerlerinde . Daha yeni yeni başlıyor gibi , Ne kullanıyorsunuz ilaç mı doğal şeyler mi , geçmiyor mı hiç 😭
Cansu-2600 gizemayy Normalde uyuz eklem yerlerinde görülür kaşıntısı yara olur. Şöyle anlatayım benim gündüzleri olmuyordu işten eve geldiğim zaman bastırıyordu kaşıntısı vücudumun herhangi bir yerinde oluyordu kızarık ve kabartı halinde kaşıdığım için çizgiselde oluyodu izler. O zaman hamile olduğumu bilmiyordum doktora gittim Bir sürü kan tahlilleri alerjik mi değil mi ona bakıldı Ürtiker çıktı kortizonlu ilaç verdi ilk bir hafta kullandım sonra hamile olduğumu öğrendim ilaçları bırakmak zorunda kaldım. Ama kaşıntılarım tabii böyle ağlatacak derecedeydi yani sonra tekrar cildiyeye gidip bu sefer hamile olduğumu da söyledim hamilelikten kaynaklı ürtikermiş 5 kadından birinde görülebilir dedi hamileliğin ilk 3 ayı ve son 3 ayı hiçbir şekilde müdahale edemiyorlar ben orta 3 ayında gittiğim için hap ve krem verdi kendi doktoruma da danışıp hapı ve kremi kullandım stresten baharatlı yiyeceklerden pul biberden kesinlikle uzak durmamı soyledi hatta hayatından çıkart dedi ilaçlar işe yaradı yine kaşıntılarım oluyor ama o kadar şiddetli değil şu an 6. aydayım bu ayın sonunda zaten o ilaçları da kullanmayacağım durum ne olur o yüzden hiç bilmiyorum ama Bir cildiyeye gözüküp kan tahlili vermende fayda var
Esum48 gizemayy canim ben 2 kez gecirdim biri gebelikte biri oncesinde. Benim de dedigin yerlerde kasintim oluyordu ozellikle geceleri. Gobek cevremde bir de. Her gun nevresimleri havlulari degistirip yuksek derecede yikamalisin. Esinle ortak seyler kullanma bir sure. Camasirlarinizi da ayri at. Camasirlari yikamadan once sirkeli suda beklet veya makineye sirke koyup makinenin icinde beklet. Kendi kendine gecmiyor malesef. Gebelikten once losyon vermisti onu kkulandim. Ama gebelikte zararliymis bir karisim yazdi eczanede hazirlattim cok etkiliydi gecti onu kullaninca
Esum48 gizemayy uyuz yara gibi oluyor. Böyle tirnagin yanlislikla bir yere gecer orda hafif kan olusur cizilir ya oyle bi kan toplama oluyor kasinan bazi yerlerde. Kanli degilse uyuz olmayabolirsin