beyzaao Anlayan bir bakabilir mi kızlar 9 hafta 4 günlük hamileyim doktor genel tahlillerimi istemişti sonuçlarım bu şekilde çıktı anlayan yardımcı olabilir mi
Aslanmom1 beyzaao Evcil hayvanınız var mı evde ? Genelde onların dışkılarından bulaşan test pozitif çıkmış sizde. Doktor ilaç felan verir muhtemelen
Alpmom__ beyzaao iyi yıkanmamış sebze ve meyve yemiş olabilirsiniz . Ya da içi tam pişmemiş et . Dışardan salata v.s yemeyin . Sebzeleri meyveleri karbonatla yıkayıp yiyin . Etleri de iyi pişmiş tercih edin
Ella06 Toxoplazma ıgm pozitif çıkmış. sanırım şu anda bu enfeksiyonu geçiriyorsunuz. Doktorunuz daha detaylı bilgi verecektir
beyzaao Ella06 ya aslında kendim bişey hissetmiyorum rahatsızlık konusunda peki bebeğe bir zararı olur mu
beyzaao Aslanmom1 muhabbet kuşu besliyorum sadece onla da artık temas etmiyorum. Bebeğe bir etkisi olmuş mudur sizce yada olur mu
Ella06 beyzaao doktorunuzdan bilgi alsanız daha sağlıklı olur. Vücudunuzda bu enfeksiyon var fakat gebelikten ne kadar süre önce bu enfeksiyonu kaptığınız önemli bunun içinde ayrı bir test yapılıyor . Benim bildiğim bu kadar umarım hiçbir sorun yaşamazsınız
Ella06 beyzaao aşıları tam dışarısı ile teması bulunmayan kediden ,evcil hayvandan bu enfeksiyonun bulaşması çok zor bir ihtimaldir . İyi pişmeden tüketilen , temas edilen çiğ etten , şarküteri ürünlerinden bulaşma riski daha fazladır
Slnspt beyzaao benimde 9+2 de çıkmıştı bu şekilde 8 hafta süreden daha önce olduğu anlaşıldı problem yaşamadım arada doktorum yine kontrol etti umarım sizde problem yaşamazsınız 🙏🏼 şuan 35+5 olduk bile 😊😊
beyzaao Ella06 önceden de bir kaybım olunca hemen korkuyorum bebeğe bişey olacak diye. Umarım bişey olmaz
Slnspt Toksoplazma ıgg ve ıgm pozitif çıkmış ıgg geçirilen değeri ıgm hali hazırda olan değeri gösterir. Avidite testi isteyebilir doktorunuz ne kadar süre önce geçirdiğinizi yada şuan geçiriyor musunuz bunu anlamak için bendede daha önce çıkmıştı ordan biliyorum benim gebelik öncesi çıktığı anlaşıldı ilaç vs herhangi bişey kullanmadım o yüzden ilk olarak onu anlamak için dediğim gibi avidite testi isteyebilir
beyzaao Slnspt doktorum bir bilgi vermedi yüz yüze görüşmek istedi yarın gidicem ama illa korkuyorum olumsuz bişey olacak diye
Slnspt beyzaao tek başına ıgm pozitif olması daha sıkıntı bir durum bence ıgg de pozitif olduğu için bağışıklıkta oluşmuş olabilir içinizi ferah tutun yine de güzel düşünün inşallah problem olmaz ama diğer arkadaşın dediği gibi ilaç tedavisi olur en kötü ihtimalle umarım bunada gerek kalmaz 🙏🏼
Slnspt beyzaao avidite testiyle daha önce geçirdiğim anlaşıldı hiç bir problem yaşamadım ilaçta kullanmama gerek kalmadı