Nurincbyrz Kızlar 35+3′teyim bugün nst’de sancım çok çıktı alttan muayene oldum yumuşama var ama açılma yok dediler açılma için ne yapmam lazım egzersiz vs bilgisi olan,ve uygulayıp fayda göreniniz var mı? Bu ilk gebeliğim Allah izin verirse normal yapmak istiyorum olmazsa da yapacak birşey yok ama ben en azından fayda sağlayacak şeyler yapayım elimden geldiğince ✨ yorumlarınızı bekliyorum diğer annelere de bilgilenmis olur 🌸 hepinize hayırlı sağlıklı kolay doğumlar
Mommyson Nurincbyrz genelde squat ve çömelerek ev silme açılmayı kolaylaştırıyo diyorlar ama ban sadece merdiven inip çıkarak açılma yapmıştım
btlbsr Nurincbyrz düzenli yürüyüş, spor, hurma, perine masajı, birliktelik, merdiven inip çıkma, alaturka tuvalet kullanmak, yüzmek. Bana doktorum bunları önermişti düzenli olarak yaptım normal doğum oldu.
dogurangaplumba Nurincbyrz çok erken şuan ekstra birşey yapmayın vaktinizin dolmasını bekleyin sadece. Olayı hızlandıracak bir işlem yapmak için 36 yı geçmelisiniz kendi kendine yavaştan başlaması daha iyi ilk gebelikmiş zaten bebeğiniz karnınızda ne kadar durursa o kadar çok gelişir zamana bırakın
Nananan Nurincbyrz günde üç dört tane hurma ye bol bol sıcak duş al bacaklarını aç vajinaya baski verecek şekilde çömelme hareketi yap istersen yerde silebilirsin plates topu da çok iyi gelir dairesel hareketler yap bu saydıklarımin aşırı faydası var benim hiç sancım yoktu bu hareketlerle 3 cm açılma oldu yine sancı yoktu suni sancı aldım çok güzel geçti doğumum
Emrhn Ben bol merdiven inip çıkmıştım son günde aksak gebe yürüyüşü derin çömelme bebeği doğum kanalına iten hareketler yaptım gecesine sancılarım başladı belki de gebeliğim boyunca çok hareket ettiğim için olabilir ama sabaha kadar sancıları evde karşıladım sabah hastaneye 2.5 cm açıklıkla gittim öğlen 12 de tam açıklıkla doğumhanedeydim
Nurincbyrz Emrhn daha çok hangi haftadalarda yaptınız? Ben hamileliğin başından beri yürüdüm hep 1 saat 1 buçuk saat falan onun dışında evde ara ara haftalık egzersiz yaptım
Emrhn Alparslanmom__ ben en başından beri hareketlerimi hiç kısıtlamadım son haftalarda daha çok eğil doğrul evde temizlik vs 37. Hafta gibi yürüyüşlerimi sıklaştırdım baya hızlı tempoda yürüyüşler yaptım derin çömelme ve bebeği doğum kanalına yönlendirme hareketlerini tam 39+6 da akşama kadar yaptım gece 12 den sonra artık sancılarım 10 dk da bir gelmeye başladı onun öncesinde hiç sancı hissetmemiştim ilk sancılarım 10 ar dk arayla başladı
Emrhn Nurincbyrz ben sizin gibi düzenli bir yürüyüş yapmadım ama hiç durmadım da evin işi olsun başka şey olsun kendimi hiç kısıtlamadım sadece son haftalarda 37. Hafta gibi biraz sık yürüyüş yaptım son günde 39+6 da bebeği doğum kanalına itme hareketleri derin çömelme vs yaptım akşama kadar gece sancılandım
Emrhn Nurincbyrz bir de benim doktorumla doğum konuştuğumuzda normal doğum için vücut tipin çok müsait kendin zayıfsın boyun iyi çok kolay doğurursun demişti ve çatı muayenesi yapmam gerek yok eğer bebek gelmezse kendi sancınla suni sancıyla doğum başlatmam açılma yoksa olmayacaktır demitşi suni sancının bebeği hazır olmadığı bir duruma itip strese soktuğunu söylemişti şartlar normal olduğu sürece her şey normal olmalı diyordu dediği gibi de oldu benim ne çatı muayenem ne açıklığım bakıldı 39+6 da sabah nst ye girdim sancım yoktu gecesine doğum başladı
Nurincbyrz Emrhn hemen hemen aynı şeyleri yapmışız bende hiç kendimi kisitlamadim şunu yapmiyim bunu yapmiyim demedim hep hareketli olmaya çalıştım. Valla 35.haftada nst’de sancım çok çıkınca muayane etmek zorunda kaldılar sonra bir sıkıntı olmadığını söylediler biraz kontrol altında kaldım açıklık olmayınca eve gidebilirsin denildi sanırım ben iki üç gün önce durmadım temizlik vs yaptım o yüzden sancilandi bebek çok şükür şuan bir sıkıntı yok son ana kadar beklemek istiyorum bende
Emrhn Nurincbyrz 39+6 da geldi benim ki erken gelir diye bekledim ama tam gününü bekledi kızım onlar geleceği zamanı çok iyi biliyorlar hayırlı kolay doğumların olsun canım
Nurincbyrz Emrhn cinsiyeti neydi sizin benimki kız bazıları gününü bekler diyor bazıları da erken gelir diyor 😂 Amin inşallah Rabbim herkese hayırlı sağlıklı kolay doğum nasip etsin
Nurincbyrz dogurangaplumba şuan yapamıyorum zaten sadece yatıyorum 😂 önerileri 36′dan sonra yapacağım