Doktorum bayram tatiline denk gelicek diye tam 38+1 de pazartesi gel doğumunu suni sancıyla başlatalım dedi. 2. Doğumun olucak bu arada. Hamileligimi çok hareketli geçirdim , sürekli yer sildim eğilerek ve hep pilates topuyla hareketler yaptım. Bunlara rağmen hala bir doğum belirtisi yoktu. Cumartesi akşamı yine yerleri sildim , pilates topunda hopladim ziplatim ve zeytinyağı ile perina masajı yaptım. Masajı yapmak karnım kocaman olduğu için çok zzor oldu ama yarım yamalak biseyler yaptım 😂 pazar sabahı birden camasirim ıslanmış şekilde uyandım suyum geldi zannettim. Hafif bir bel ağrısı başladı ama o kadar az ki varla yok arasındaydı. Gün içerisinde bir hastaneye gittik ebeler açılmama baktı 2 cm dedi suyun patlamamış sızmış olabilir dedi. İmza atarak eve geldik yatış yapmadık. Evde sıcak duş aldım ve pilates topunun üzerindeydim hep. Ağrılarımi dinliyordum 5 dakikada bir hafif belim ağrıyordu. Sanciydi dakikası siklasmisti ama ben hiç hissetmiyordum bile. Akşam 9 gibi tekrar bir gidip baktıralim gece nolur nolmaz dedik 9 da hastaneye gittik. Ebe açıklığa baktı yine ve 4 cm olmuş dedi nst TE sancilarim çok şiddetli ve 4 dkda bir çok duzenliydi ama ben asla hissetmiyordum. Hemen doktorum geldi suyumu patlatti suni sancı taktı geceye kalmasın hemen doğumunu yaptiralim dedi. Bunları yaptiklarinda ve odaya yatisim yapıldığında saat 10 du. Benim sancilarim iyice sıklaştı bu sefer hissediyordum artık yarım saat sonra ebe bir bakalım açıklığa dedi . Açıklığa baktı ve hemen doğumhaneye geçiyoruz arıyorum doktorunu dedi ben hayır daha gelmedi bebek diyordum çünkü çokta şiddetli bir sancim yoktu ve daha yarım saat olmamıştı. Doktorum geldi acilmam 9 cm olmuş bile 10.45de doğumhaneye geçtik 15 dakika sonra bebeğim kucagindaydi. Ama ben hastanede bile her sancı geldiğinde topun üzerinde karşıladım. Acilmamim hızlı olmasini ona bağlıyoruz. Ve kesinlikle doğumu tetikler dediğim de zeytinyağıyla perina masajı. Bir kaç yerde hep okumuştum zeytinyağının açılmayı hızlandırdığını bende işe yaradi