Merhaba,
Aylardır bende okurdum burda hikayeleri hatta son günlerde sürekli yazardım herşeyi yapıyorum olmuyor diye. 25 haziran sabahı nişanım gelmişti sancılarım çok çok hafifti doktorumla irtibattaydık. 25 haziran gecesi 3 ten sonra nişanım kanamaya döndü regl olmuş gibiydim 26 haziran sabahı hastanedeydik suyum sızmaya başlamış ve hiç açıklığım sancım yok doktorum en istemediğimiz durum dedi. Acil yatışım yapıldı evde sancı beklemek istiyordum ama su sızması bebeğin enfeksiyon riskini arttırdığı için beni göndermediler ve doktorum bugün doğurman gerek dedi nasıl olacak diye baya endişelendim elle müdahale ile açıklığı öğlen 14.00 ten akşam 20.00 ye kadar 8 cm e getirdiler bu arada ki süreçte çok çok iyiydim sancılarımı karşılıyordum hastanede hiç panik olmadım yarı pozitif olma sebebi tüm sürecin açıklığın el muayenesi ile olmasıydı açılmaya çok müsaitti ama kendi olmuyordu müdahale lazımdı ve bu durum beni biraz yordu 8 cmde suyumu patlattılar ve suni sancı taktılar çünkü kasılmalar bebeği aşağı itmiyordu. Ben hemen epidural istedim ama gelip takılana kadar tam açıklığa ulaştım ve çok çok az aldım tam uyuşamadım bile bebekte hala yukarıdaydı itmem gerekiyordu 21.00 de doğumhanedeydim 21.49 da kızım kucağımdaydı evet zordu çünkü ne kadar okursanız okuyun ne kadar nefes çalışsanız da pratikte ıkınmak çok başka doktorumda ıkınabilsem 10 dakika da bebeğin doğacağını söyledi ama sonu güzeldi kesik hiç atılmadı yırtık oluştu onun içinde 2 dikişim var herkese bir avazda doğum nasip olsun inşallah🙏🏻