susaMom_ kalp rahatsızlığı olduğundan da şu noktada şüphelendim ayrıntılı ultrasonda kalpte parlaklık görüldü doğduğunda da pda açıklığı vardı ve doğumdan bir gün önce perinatolog ufak bir damar anomalisi gördü kalbinde adı da PSSVC yani persistan sol superior vena cava idi. Tek başına sorun çıkarmaz ama bir kalp hastalığına eşlik ederse sıkıntılı doğar doğmaz kardiyolog görsün dedi. Doğduğunda da diğer sıkıntılar eşlik etti. Yani benim tansiyonum da yoktu ama hem gelişim geriliği hem su azlığı hem kalpte parlaklık damar anomalisi ve doğunca pulmoner hipertansiyon yani bence hepsi birbiri ile bağlantılı bir rahatsızlığa işaretti adını koyamadik sadece. O konuda doktoruma çok kızgınım beni hiç önemsemedi bebek zayıf makarna ye filan dedi hep asla bi sıkıntı mı var diye sormadı eğer farketseydi daha iyi bir yerde doğum yapabilirdim ben eşimin çalıştığı hastanede içim rahat değil neden büyümüyor bu çocuk diye muayene oldum orda öğrendim ki bir sıkıntı var yine de güvendim özel hastane dedim yoğun bakımı daha temizdir dedim gelip onda doğum yaptm. Bebeğim 36 haftalık ama 32 ile uyumludu bir ciğer geliştirici bile yapmadı. Hakkımı asla helal etmiyorum bebeğimi kaybettim bi yönlendirme bile yapmadı özel doktor bir kez arayıp da bi muayene edelim yapılacak testleri yapalm tekrar ne zaman düşünebilirsin bi planlayalim demedi. Bu dunyada hesap sormaya gücüm kalmamisti ama öbür dünyada hesaplaşma varsa eğer onun karşısına dikilicem. 6 yıldır üstümden atamadım her gün aklımda ilk bebeğimdi bir günüm geçmiyor düşünmeden