GlZngin
Evet kızlar , hamileliğimin başından beri yaptırmayacağım diyordum. Çünkü kendim düzgün besleniyorum, bebeğimin gelişimi obez değil şekerim yoktur diyorum zaten. Ama 19.haftadan beri progestron hormonu alıyorum dışardan. Jel ve iğne olarak düşük tehlikesinden ve erken Doğum riskinden dolayı. Bunlar hem karaciğeri hem de pankreas ı fazla çalıştıran şeyler. Annem de şeker hastası. Bu ilaçları kullandığım İçin hem karaciğer enzimlerime bakıldı hem şeker yükleme testi yapıldı. Değerler normal. Gelelim nasıl bir test bu şeker yükleme testi? Aç karnına 75gr şeker yazıyordu kağıdımda. Eczane den glikoz şurubu almamız söylendi (aromalıları varmış) eşim çilek aromalı aldı getirdi, aç karnına içtim bende. Tadı aynı çilekli maden suyu . Aynısı birebir. Veya gazoz tadında yani. 1 bardak gazoz İle hiçbir farkı yoktu. Ergenlikte aç karnına gazoz veya meyveli soda içmişizdir o tarz bi etki yani. Bebişim tatlı yediğimi sandı sanırım hareketlendi Ya da o da acıktı o an şekerli bişeyler geldi diye hareketlendi bilmiyorum. Bana etkisi ise denilen gibi Midem bulanmadı. Ama ben açlığa gelemeyen biriyim. Biraz açlığın etkisiyle halsizleştim beklerken koltukta uyukladım gözümü kapattım vs. Dk dolup kan verir vermez yanımda getirdiğim tuzlu yiyecekleri yedim(evden peynirli börek😬) akabinde sonucu bekledim. Yoğunluktan mıdır nedir çok geç çıktı yıldım resmen. Neyse sonuç çıktı aldım. Bu kadar. he pruluton progestron kullanmasaydım testi yaptırmayacaktım çünkü güzel beslenen biriyim , bebeğim haftasının üzerinde çok çok kilolu değildi şeker belirtisi yoktu ama takviye ilaçlardan dolayı riske atmak istemedim yaptırdım. Açıkçası eğer tadı kötü bayık olsaydı içmezdim açlık tokluk ölçtürürdüm ama baktım meyveli soda kıvamında içtim. Not: parmaktan kan alınmıyor, damardan alınıyor. Sevgilerimle