mystery00 Senmsii Bende suniyle doğum yaptım😊 37 haftalıktım evde yatıyodum bi anda baktım bişeyler akıyo 😂suyum geldi direkt ne bi ağrım oldu ne bişeyim hemen eşimi aradım hastaneye gittik saat akşam 5buçuk falandı kontroller kan alma tansiyon ölçme derken 7buçukta suni sancı takıldı açılmam 3cmydi sürekli hareket ettim yürüdüm odada duşa girdim defalarca sıcak su tuttum belime gece 3 4 gibi ağrılar gelmeye başladı ama assslaaa dayanılmicak bişey değil ağrım geldikçe sıcak suya girdim çok rahatlattı vee açılmam 6ydı en son aşşırıı tuvalet yapma hissi geliyodu hemen doktorlar geldi doğumun başladı dedi 3 ya da 4. Ikınmamda bebeğimi gördüm o ann o kadar farklıydı ki ya çok güzeldi yemin ederim defalarca yaşamak isterim gözlerim doldu bak yazarken🫠💗 hiçç korkulacak bişey yok şimdi 50 günlük olduk bile ne ara doğurdum da geçti gitti diyorum ağrı sızı hiççbişey bu mutluluğun yanında 🥹
Senmsii mystery00 Sağlıkla büyütün inşallah ☺️🙏 Ne güzel anlatmışsınız valla yazdıklarıni, gerçekten cesaretlendirmeye başladı beni. Biraz ağrı eşiğin düşük etrafımda birwz zor yaparsın tavrı bile beni korkutuyor ama normal doğurmak istiyorum eğer herşey Yolunda giderse Allah yardımcım olsun 🙏
Nananan Senmsii hiç kimseye aldanma benim kaynanam bana hep diyordu ki sen doğuma girince görürsün yok söyle bagircan yok böyle bagircan ama ben öyle bı bilendim cesaretlendim ki dedim ki ben yaparım hep kendime güvendim sende kendine güven refakatçim kaynanamdi her zmn diyordu senin hiç sesin çıkmadı 😂
Senmsii Nananan Gülerek okudum gerçekten banada kaynanam bugün sne sezeryan ol bence dedi biraz canım sıkıldı yani doğurup başarmak istiyorum bunu herşey yolunda giderse ☺️😂 bunuda en çok istememin sebebi çocuğuma kalkıp hemen aktif olarak bakmak istiyorum. Yoksa sezeryan olanlara birsey dediğim yok yani sonuçta ikiside doğum
Nananan Senmsii refakatçim kaynanamdi ya ben doğumdan sonra hiç ona müsade etmedim kucağına alsın sevdi tabiki ama anladığında bana dediki sen yat ben veririm sana dedi bende dedim yok yok ben alırım sende kendine iyice gaz ver ben yaparım de aslanlar gibi doğumunu yap nolduuuu kaynana dersin 🤣🤣🤣
Nananan Senmsii tabiki öncelik senin bebeğin sağlığı olsun yoksa sezaryen normal fark etmiyor ikisininde kendine göre zorlukları var ben işin şakasındayim 😂ama dediğim hiçbir şey yalan değil orda emin olabilirsin😂
dogurangaplumba busraltin ilkinde öyle oldu ikinci zaten acil sezaryen oldu ikinci travma bende o direkt hastaneye girer girmez sezaryen dendi zaten
Senmsii Birisi00 Kanala girmeyen bebek suni ile giriyor mu onu merak ediyorum onu daha doktorumla konuşmadık. Birde kısaca deneyimlerinizin bahsede bilirsiniz benim ilk hamileligim hiç bilgim yok :) korkuyorum.biraz işte hep kötü anılar anlatıldı bu zamana kadar şimdi son noktaya gelince insanin aklına onlar geliyor. Kaç saat sürdü sanciniz var mıydı açılmanız hızlı ilerledi mi :)
Mac99 Suni sancı almak için açılma olması gerekiyor mu ya da su ve nişan gelmiş olması ? Ben 40+2 yim ne sancı ne nişan ne su , normal istiyorum hayırlısı ile suni alırım diyorum ama suni sancı almanın şartı var mı acaba
Mariaa Mac99 nişanım ve suyum yoktu sadece cok az sancım vardı doktora gıttım 1 bucuk santim acılman var dedı Eve gıdıp sancımı coğalınca gelım dedım boş ver gerek yok dedı suniyle aynı gun 3 saate doğum yaptım Suyumu onlar patlattı
Mariaa Senmsii 3 ay oldu doğum yapalı suniyle dogurdum cok az kendi sancım vardı hemen serum baglayıp agrımı coklastırdılar Kasıklarıma agrı gırıyordu Belım felan agırmadı hıc Ayakta agrını karsıyabılırsın ağrın varsa uzanarak biraz zor oluyor onu karşılamak Ben cok fazla nst de uzanamadım ayağa kalkınca dayanabılıyodum alllaha hamd olsın zaten 3 saate dogumum gerceklestı ilk gebelik Rabbım sanada su gıbi dogum nasıp etsın ins ❤️
Senmsii Mariaa Maşallah 3 saat çok güzel bir süre Allah bana ve tüm gebelere böyle hızlı doğumlar nasip etsin çok teşekkür ederim 🙏
Birisi00 Senmsii İlk gebeliğimde bebeğimde gelişim geriliği olduğu için 37+6 da doğumum başladı. 0 açıklık 0 sancı. Öğlen yatışım yapıldı. İlk baş ağızdan iki doz olmak üzere rahim yumuşatıcısı sıvı verdiler. Saat 17:00 gibi o sıvı sayesinde hafif sancılar başladı. Açıklığım da ilerlemişti. Aksam 21:00 gibi açılmam iyi ilerleyince suni bağladı. İlk baş siddetini fazla hissetmiyorsun. Doğumun yaklaşınca dozu yükselttiler. Evet o sancılar biraz zorlayıcı oluyor ama sadece 1 saat. Çektim o sancıları. İkinci doğumumda 40 gün önce oldu. Bunda da 40+5 e kadar bekledik bende hiçbir belirti yoktu. Sadece Nisan geldi. Doktor artık başlatalım dedi. Doğumdan 1 gün önce yatışım yapıldı yine 0 açıklık sancı yok hafif kasılmalar sadece. Ben yattığım gece hastanenin koridorunu yürüdüm ananas yedim. Sabah 5-6 gibi nöbetçi doktor geldi bana 4 cm açıklık oluşmuş çok iyi dedi 🤭 Ama bende sancı felan hicbisey yok nasıl oluştu bilmiyorum. Ananasa bağlıyorum. Nst soktular düzensiz kasılmalarım varmış. Doktor dedi şimdi suniyi bağlamayın kasılmaları kontrol edelim. Ama bağlarsanız da ilk baş düşük dozdan başlatın dedi. Saat 9 buçuk gibi düşük dozdan başlattılar. Gayet rahat hiç korkma seni zorlamıyor ilk baş ) Bol bol dua ettim sancılar gelince. Saat 10 buçukta mola verdim yürüyüş yaptım squat çektim. 11 e doğru tekrar yatırdılar. 6 cm açıklık olmuş. Dozu yükseltmeye başladılar. 11 buçuğa doğru şiddetli sancılar geldi. Evet ozaman zorlayıcı oluyor. Ama kaldırabilirsin. Ikınma isteğim gelince doktoru çağırdılar doktor tam açıklık masaya alalım dedi. Masada suyunu patlattılar 12:47 de 4-5 güçlü ıkınmayla doğurdum🤓beni zorlayan kısım ikinma oldu. Yani her iki doğumumda da 1 saat kadar şiddetli sancı çektim. Korkulacak kadar değil suni. Hemen yüksek dozdan bastlasalar kork derim 🤓 Ama zaten düşükten başlayınca onları rahat karşılıyorsun. Gelelim tavsiyelerime Ben kontrolde doktora bebek kanala girmiş mi diye sorduğumda onun pek bir önemi yok sancılar esnasında zaten giriyor demisti Bol bol ananas ye Sancılar esnasında Meryem ana otunu mutlaka yapsınlar(açılmamın hızını ona bağlıyorum) Doktorların sana ıkınma dediği yerde ikinma (Benim ikinci de ikinmam zorlayıcı oldu bebeğimin kafasında hemotom oluşmuştu) Sancıları bağırarak değil derin nefes alıp vererek karşıla rahatlatıyor Ikınma isteyin gelince mutlaka doktora söyle Doğumun başlamış demektir. Onun dışında korkma çünkü süreç hızlı ilerliyor. Bir bakmışsın bebis kucağında. Hepsi doğurunca unutuluyor çünkü ❤️ Sağlıkla kucağına alırsın insallah
Senmsii Birisi00 Çok teşekkür ederim ya ne güzel anlatmissiniz uzun uzun benimde özellikle kafama takılan bebek kanala girdimi girmedi mi olayiydi şuan biraz daha rahatladım. Umarım ama umarım anlattığınız burad aherkesin yazdığı gibi hatta bir doğum geçiririm sağlıkla kavuşursun ☺️🙏🙏