Busra16 5 yaşındaki kızım okula gitmek istemiyor daha önce bir okul geçmişimiz olmadı yaz okulu ile alıştırma eylülde okul öncesi anaokuluna gidicez ama beni çok zorluyor kendini zorluyor ağlıyor yıpratıyor git geller yaşıyor var mı başına gelip böyle yaptım işe çok yaradı işim kolaylaştı diyebilecek 🥹
Mommytwice2 Busra16 bunun alt yapısını aylar öncesinden hazırlıyordum sürekli okula gidenleri örnek gösteriyordum amacim bilinçaltına işlemek. Götüreceğimin okulun sayfasında etkinliiller paylasiliyordu onlara baktık beraber. Bazı çizgi filmlerde de öğretmen öğrenci var mesela pırıl gibi elif in arkadaslari gibi direkt oraya dikkat çekiyordum tabi dediğim gibi bu aylar sürdü
Mervealya1992 Busra16 bende kızımı bu sene anaokuluna verdım 4 bıcık yasındaydı ben calısmak ıstedım işe baslamıştım her neyse 1 ay hep agladı hergün agladı o agladım bende pes etcektim ki hep baktım pskolohlara ogretmenlere hepsi dedı suan agladıqı ıcın gerı alırsan okulda hersaman oyle yapck dedi sabret geccek dedıler sonra kendı kendıme dusundum smdj alırsam okulda. Ilk okul 1 dede gıtmıcek aglarsam annem benı vermez sanck dedm 1 ay snea kendı kendıne alıştı hatta okdr alıştı kiii gıtmedıgınde aglıodu haftasonu 😂 iyikı pes etmemişim diyorum cunku ılkokul sürecımız cok güzel ilerlicek
Gizem1992 Busra16 ben vesikalık fotoğrafımı vermiştim beni özlersen bakarsın bnde senin resimine bakacağım demiştim öyle alıştı bütün arkadaşlarına beni göstermiş bu benim annem diye hatta 😅😅
Serife3304 Busra16 okul öncesi öğretmeniyim ben de. Çocuğunuzu psikolojik olarak alıştırmadan yollamayın bence yazın değil de eylülde başlarsınız. Herkesin okula gittiğini ve gitmek zorunda olduğunu anlatın sürekli. Ve kararlı olun lütfen. Kesin cümlelerle konuşun. Okula başlamayla alakalı kitaplar var onları okuyun psikolojik olarak hazır olursa alışma süreci daha kolay olur
Izel121121 Ben okul oncesi öğretmeniyim. Konunun cok fazla uzerine gitmeyin ters teper. Evde ögretmencilik, okulculuk oynayın bol bol. Öğretmen taklidi yapın sevdirmeye çalışın. Sinifa girdiginde bakmışsiniz bir anda alismis. Merak etmeyin :)
Kontes001 Bi kaç gün kapıda bekleyebilirsiniz belki. Alışamayan çocukların annelerinin öyle yaptığını gördüm
Busra16 Kontes001 bu hafta bekledim artık haftaya Allah Kerim ne yapacak çünkü çalışıyorum ve haftaya işe başlamam gerek belki babasından daha kolay ayrılır
Busra16 Mommytwice2 canım bende bir çok şeyler yaptım kabullendi istedi ama okula sınıfa girerken başlıyor ağlamaya kendini sıkıyor pazarlık yapıyor derdim yokken dert sahibi oldum okul muhabbetine 😥
Busra16 Mervealya1992 umarım bizde de öyle olur çok üzülüyorum hamileyim hormonlar hassas stres oluyorum ağlıyorum dayanamıyorum ama tavizde vermiyorum bakalım haftaya neler olacak 🙂↕️