Benim 2 li test zamanı testi yaptırmak istemedim ultrasonda ense kalınlığı sınırda çıktı yinede yaptırmadım doktorum fetal dna önerdi yaptırmadım bir kaç gün sonrasında başka bir doktora gittim onda ense kalınlığı felan çıkmadı. 1 hafta sonrasında kendi doktoruma tekrar gittim oda ense kalınlığı kaybolmuş yok dedi ama beni tedirgin etti test yaptıralım dedi ben yok dedim 4 lü test zamanı gelince bari bunu yaptıralım dedi bu arada doktorumun ısrarcı olmasının sebebi benim bir tane engelli özel bir kızım var ama onunki genetik birşeyden değil gebelik zehirlenmesinden plasenta dekolmanı olmuştu oksijensiz kalmıştı o yüzden engelli oldu. Hani bu bebeğimde de bişey çıkarsa bi bakalım diye ısrar etti bende tekrar tekrar söyleyince dörtlüyü yaptırdım yüksek riskli down sendromu çıktı 153 te 1 çıktı amniyosentez önerdi yaptırmadım bir cana kıyamam o yüzden dörtlü yaptırdığımada pişman oldum ama başka test yaptırmadım ayrıntılı ultrasonda bir sıkıntı görünmedi. Şuan 32. Haftamdayım bende doğumumu merakla bekliyorum . İnşallah hepimizin bebekleri sağlıkla doğar