Buralarda bende herkes gibi o kadaaarr çok doğum hikayesi okudum ki merak ediyordum benim doğumum nasıl olacak diye. 38+2de çatı muayenesi oldum 1 cm açıklık var dendi o gün akşama kadar adet sancısı gibi sancı cektim uyarı verilmiş ertesi gün adet sancısıyla acı cekmeye devam ettim akşama kadar ve nişanım gelmişti ama ben altan bakıldığı için heralde doktoruna dediği gibi çatı muayenesi sonrası kanamadır belki dedim nişanmış. akşam nstye girmek için hastaneye gittim Altan açıklık muayenesi yapılmadı 1 gün önce yapıldığı için tekrar uyarmayalım dedi ebe nst de sancı çıkmadı ama ben hissediyordum. Ertesi gün 38+4olduk ilk çatı muayenesinden 2 gün geçmişti nişan gelmeye devam ediyodu akşam saat 7den sonra sancılarım 3 dakikada 1e düştü 20 30 saniye sürüyor ama kasıklarım belim çok canım acıyodu saat 9da hastaneye tekrar gittim nöbetçi doktor 3 4 cm açıklığın var doğum başlamış doğumhaneye çık dedi normal doğum olsun istiyordum çünkü doğumhanedeki ebe karşıladı beni. Ahh hala kalbim sızlıyor işiyle kalp güzelliği uyuşmayan ne çok insan var gel dedi önlük giy gülümseme sıfır eyvah dedim ya vicdan yoksunuysa öyle de çıktı ego tavan bir kaç kere geldi yanıma, plates topuna otur daire çiz sancın gelince çömel yere squat yap hatta öyle kal sancılarını doğru karşıla dedi eşim yanımda ilk doğumum ikimiz de tecrübesiz ben neyi nasıl yapıcam eşim nereli ovalıcak bilmiyor. Ebe çatala gel dedi açıklığa bakıcak doktor da geldi doktor 7 cm dedi o çıktı ebe kalkma bende bakıcam dedi hayır 7 değil 8 dedi. Doktorla inatlaştığını
yarıştıklarını birbirinden hoslanmadıklarınız birbirlerine verdikleri cevaplardan anlıyorum ama arada yanan benim elif ebe diyorum dur kapat parmağını bi nefes alayım yeniden bak nefesım bitti 2 gün sancj çektim yorgunum diyorum senin dediklerin değil benim söylediklerim olacak dedi suyumu patlattı. Aman herşeye tamam doktor geldi yeniden, gücüm bitmiş bana sana sert mi davranıyorlar diye soru sordu kime ne diyeyim ki. Hocam dedim gücüm yok beni sezeryana alın ebe atladı lafa hocam az önce ben sancıdan ne dediğimi bikmiyoru ben sezeryan dersem almayın dedi dedi. aaa ben şok uzun lafın kısası sezeryana indiriliyorum sondamı taktı sancım geçsin öyle tak dur ıkınma hissim var diyorum yok bıraktı beni sedyede gitti kat hemşiresi geldi tek başına kaldıramıyor kadın beni sedyeden tekerlekli sandalyeyle ameliyathaneye indirecek Ben de kalkamıyorum altında sonda zaten ıkınma isteğim var ıkınsam sonunda çıkacak yada bana öyle geliyor neden ameliyathanede taktırmadı onu da bilmiyorum amacı bana acı çektirmekti diye düşünüyorum genel tavırlarından neyse ameliyathane sinan yapıldı sonradan oturup kendimi rahat bırakıp yaptıramadım ki adam akıllı iğneyi yine de uyuştu 2020 yılında kist patlamıştı ameliyat olmuştum sezeryan dik işim vardı doktor çok yapıstırmıslar zor olucak dedi biri bir yandan biri bir yandan çekiyo acı yok tabi ama his var normal doğumfan sezeryan doğuma döndüğüm için komplikasyonlar oluşmuş rahime kanama başladı 1 de girdiğim ameliyathaneden 1 30 da kızımı çıkarıp bakıma götürdüler ben 3 te çıktım rahime de sonda takıldı 2 sondayla yürüdüm vs sonda tıkanmış yeniden ameliyata alcaklardı kanama durduğu için almadılar şükür inanılmaz uzun oldu napiyim fiziksel ve hissel olarak çok yorgunum böylesi nasipmiş Bazen kendimi normal doğum yapamadığım için değil de 8 santim ile sezaryene döndüğüm için kötü hissetsem de hatırlamamaya çalışıyorum o anları allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın herkese hayırlı doğumlar diliyprum şimdi kızım sağlıkla yanımda huzurluyum o kadar 😊