Gel gelelim bizim zorlu hikayemize… Biraz uzun haberiniz olsun biraz hassas olabilir haberiniz olsun ama biraz da komik 🙈
Bu benim 5. Gebeliğim iki kürtaj bir ölü doğum geçmişim oldu ilk oğlumu ölü doğurdum bir de 3 yaşında bir oğlum var bir çoğunuz hakimsiniz aslında benim hikayeme.Buraya üçüncü doğum hikayemi yazışım ilki acı bir hikaye olsa da yine de herseye rağmen beni ben yapan beni çok değiştiren bir durumdu yaşadığım.Bu gebeliğim bütün gebeliklerimde olduğu gibi yine çok zor başladı baya kanamalı bol bol kanama alanlı başladı her zaman ki gibi 😁 Ağlanacak halime şu an gülüyorum bir ara çok ağladım çünkü.Kanama yaklaşık 6. Hafta ve 7. Hafta arası sürdü ama kanama alanı yaklaşık 11. Haftalara kadar sürdü bu arada kan sulandırıcı iğne kullanıyordum ama kanama alanından dolayı 7. Ve 14. Hafta arasi iğneyi bırakmıştım şükür bir problem yaşamadım. Yaklaşık 11. Hafta ve 22. Haftaya kadar çok güzel bir gebelik geçirdim ben bile hayret ettim nasıl bu kadar güzel gider diye 😁 Loading nazar yükleniyor yükleniyor ve yüklendi 😁 Pat 22. Haftada şekerim olduğunu öğrenmeyeyım mı bu arada ikinci oğlumda da şekerim çıktığı için kendi kendime evde ölçerek anladım şekerim olduğunu ve hiç bir belirtim yoktu bu arada ne su fazlalığı ne bebek iriliği ne çok kilo alımı ne ailede şeker üç aylık şekerim normal açlık toklukta normal olduğu halde şekerim çıktı burayı ayrıntılı yazıyorum ki bende bu belirtiler yok nasıl olsa şekerim asla çıkmaz diye düşünmeyin çıkıyor valla neyse doğuma kadar aç aç gezdik valla bu arada ben 45 kiloyla hamile kaldım doğuma 56 kiloyla girdim diyet yapmama rağmen 11 kilo aldım valla nasıl aldım bende bilmiyorum çünkü gerçekten yemiyordum 😁 Neyse bir de üstüne detaylı ultrasonda plesentamin aşağıda olduğunu öğrenmeyeyım mı ben şok. İşte bu saatten sonra başladı Survivor…
Bir çok şey yasaktı bir süre iş yapmak ağır kaldırmak ilişki çok yürümek vs ama ben 28. Haftada uzun yol yaptım ve gezdim çünkü yatsam da çıkmıyor plesenta yukarıya yatmasam da bende bir çılgınlık yapıp memleketime antebe gittim ama bir problem yaşamadım çünkü her halükarda çıkmadı yukarıya plesentam.Bir de üstüne 30. Haftadan sonra gelişim geriliği başladı yani biri bitmeden biri başlıyor bende anlamadım neden böyle oluyor ama oluyor işte. Oğlumun doğuma kadar kafası boyu ve kilosu yaklaşık hep 2 hafta geride gitti bu arada kendi doktorum ultrasonda 34. Haftalarda plesenta akreata pankreatadan şüphelendi ve beni fakülteye sevk etti ama fakülte öyle bir şey yok sadece plesenta aşağıda dedi eğer fakülte doğru teşhisi koysaydi benim doğum fakültede olacaktı ama yanlış teşhis koydukları için ameliyatı kendi doktorum yaptı özelde tabi ameliyata ekstra profesör girdi ve önceden kan hazırlığı yapıldı çünkü çok kan kaybedeblrdim ve rahmim dahi alınabilirdi ve ameliyatta belli oldu benim teşhisim yani kendi doktorum doğru teşhisi koymuştu profesörler bile anlamadı plesenta akreata pankreata olduğunu hatta bir ara kanama olmuş biraz ameliyathanede doktor rahmi alalım mı dedi ama profesör duruma el koydu ve şükür ameliyatı sorunsuz geçti ama yaklaşık 4 gün hastahanede kaldım ve 3 ünite kan takıldı doğumdan sonra oğlum doğar doğmaz küveze girdi maalesef 37+1 de 2450 47cm doğdu prematüre olarak doğdu yani 35 haftayla uyumluymus sadece bir kez yanağıma degdirdiler sonra hemen küveze götürdüler ilk iki gün entubeydi şükür şimdi çok iyi bugün 16. Günü ve ben bugün oğlumu emzirdim çok güzeldi yaa ama çok minik korktum tutarken yarın kavuşuruyoruz oğlumla normalde oğlum çıkınca yazacaktım hikayemi ama belki vaktim olmaz iki çocukla diye bugün yazmak istedim çok mutluyum cokk 🥰 bu arada doktorum artık kesinlikle yasakladı Hamile kalmamı üç sezaryen oldum ve en sonuncusu beni çok zorladı umarım bu son olur nasıl korunsam diye kara kara düşünmeye başladım şimdiden umarım gerçekten artık bu son olur rabbim doğurmayi bekleyen anne olmak isteyen küvez yolu bekleyen her anneye evladını kucağına almayı nasip etsin inşallah ben bu yolda çok yoruldum çok ağladım çok sinandim ama şükürler olsun Rabbime bana ahirette 3 melek bu dünyada da iki melek nasip etti rabbim oğullarımi bana beni de onlara bağışlasın inşallah 🤲🥰 işte bu bizim hikayemiz zor olsa da masal gibiydi iyi ki anne oldum iyi ki Rabbim bana oğullarımi nasip etti binlerce kez şükürler olsun 🤲💙