iozenn Merhaba, 9 aydır denememize rağmen çocuğumuz olmuyor hormon testlerinde yumurtalıklarımda herhangi bir sorun çıkmadı özeldeki doktorum hsg filmi istedi. Çok gerekli mi? Yoksa 1 yıl dolmasını beklemeli miyim?
Cansu65 iozenn eğer imkanın varsa zaman kaybetmeden çektirmende fayda var. en azından için rahat olur. bir şey mi var kaygısıyla yaşamazsın. üstelik sonraki 6 ay hamile kalma ihtimalin de artar. mümkünse anestezili yaptır hiçbir şey hatırlamazsın bile.
Tuba_sinan Ben korkup aylarca çektirmemiştim (Korkulacak asla bişey yokmuş). Çektirdikten 2 ay sonra hamile kaldım. Doktorun istediyse çektir bence.
Tuba_sinan iozenn Tüplerim açık çıktı benim. Yalnız rahim şeklim T şeklindeymiş bunu öğrendim. Şubatın ortalarında çektirdim, 28 Nisanda hamile olduğumu öğrendim.
Tuba_sinan iozenn ayrıca İstanbul’da yaşıyorsan echomar Cevat bayrak hocayı kesinlikle tavsiye ederim. Ben t Rahime sahip olduğum için 4-5 tane doktora gittim sonucu göstermek için. Doktorlar Cevat hocanın çektiğini öğrendiğinde en doğru yerde çektirdiğimi söylemişlerdi
iozenn Tuba_sinan çok mutlu oldum sizin adınıza, 8 aydır deniyoruz bizimde olmadı hormon testleri normal çıktı hsg filmi istedi bende acaba daha bunları yaptırmak için erken mi 1 yıl beklemem lazım mı tereddüte düştüm
61fragnat iozenn 4 yıl sebepsiz olmadı . Hangi doktora gitsek ben de bir problem olmadığını söyledi . Eşim sürekli test veriyordu hastane köşelerinde . Bir sürü takviye kullandı ama nafile.en son tüp bebek için gittiğim doktorda rahim filmi çekildi bana . İki tüpümün de kapalı olduğunu öğrendim 😂 tabi kapalı çıktığı için mecburen tüp bebek olacaktı . Tam tedaviye başladığımız ay hamile olduğumu öğrendim . Şu an 37+2 olduk 🤲🏻 . Bi kez regl gördüm rahim filmi sonrası . O yüzden bence yaptırın sonradan pişman olmayın
Tuba_sinan iozenn 1,5 yıl sonra yaptırdım. bende de hiç bir sorun gözükmüyordu eşimde sperm testinde sıkıntı gördü doktorlar onun ilaç tedavisi uzun sürdü o yüzden ( bu arada eşimin sperm testlerine bakan diğer tüm doktorlar hiç bir sorun görmedi boşuna beklemişiz. Doktor çok önemli.)
iozenn 61fragnat sizin adınıza çok sevindim, rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin💓 27 hazirana başka bir doktordan randevu aldım. Muhtemelen gün verecek yaptıracağım🙏🏻
61fragnat iozenn girmeden önce de ağlayarak girdim bu arada inanılmaz korkuyordum . Çok rahat geçti hiç bi şey hissetmedim bile hem de anestezi olmadan . Korkuyorsanız hiç korkmayın
iozenn Tuba_sinan biz spermiogram testi yaptırdık iki doktora gösterdim hiçbir sorun yok dedi, bende de bir sorun görülmedi şimdi işte hsg filmi istedi birşey var mı yok mu belli olur işte ona göre
iozenn Cansu65 merhaba, yarın için farklı bir yerden randevu aldım durumu belirteceğim inşallah o da isterse yaptıracağım çekimi
Kubraylvc iozenn çok basit bir işlem anestezi ile yaptırdım hatta hatalı çekilmiş denildi 2 gün sonra tekrar cekıldım 5 dakikalık bir işlem anestezi aldığım için zaten bilmiyorsun uyandım yarım saat sonra normal hayata döndüm