mihranur188 kızlar ilk doğumum cok zordu 28 saat sancı cektim.Tekrar gebeyim 33 haftalık.Aynı şeyleri yaşamaktan cok korkuyorum.Herkes 2.cok rahat cok kolay diyor.Gercekten öylemi tüm şeffaflığıyla anlatırmısınız lütfen 🙏kaç saat sürdü
Ozlmylmzz mihranur188 canım 20 haziranda ikinci doğumum oldu ilk doğumumda 37 haftada 2 cm açılmam vardı ama sancı yoktu bu yüzden suni sancı alıp doğurdum beş saat sürdü kızdı cinsiyeti bu arada ikinci gebeliğimde 38+5 kontrol amaçlı gittim nstde sancım çıkmadı hiç doktorla konuştuk bebeğin kilosundan dolayı haftam dolmadan gelmezse suni sancı vereceğini doğumu başlatırız dedi bende hocam alttan muayene edin dedim çünkü benim sancılarım rahmime vuruyor bele vurmuyor ilk doğumda öyleydi oda baktı eğer açılman yoksa zaten bakalım uyaralım dedi baktığında 5 6 cm açılmam vardı ben biliyordum açılmam olduğumu hissediyordum bebeğin asagiya doğru indiğini 1 buçuk saatte oğlumu normal doğumla doğurdum ultrasonda 3700 görünmüştü ama doğumdan sonra 3840 doğdu kafası biraz zorladı ama çok şükür hepsini geçti suan o sancıyı bile hatırlamıyorum canım doğuma resmen öyle soğukkanlılıkla girdim ve hazrlikli değildim eşim yoktu eşyalar evdeydi apar topar bir doğum oldu ama iyikide oldu bu yazın hamilelik çekilmiyor
Serapisikalankilic mihranur188 her doğum birbirinden farklı gelişiyor canım. O yüzden ilk doğum seni zorladı diye ikincisi de aynı olacak diye bişey yok. Ayrıca doktorlar her zaman ikinci ve sonraki doğumlar çok daha kolay olur derler çünkü vücut kendisini alıştırmış oluyor zaten. Sağlıkla al kucağına inşallah 🌺
34Kubra mihranur188 ilki 3 saat sürdü . İkinciye hamileyim daha kısa sürmesinden korkuyorum. Özel ebe tutmuştum dediklerini yaptığım için kısa sürdüğünü düşünüyorum. Bunda da aynı ebe ile anlaştım . 32. Haftadayız 36 dan itibaren ödev veriyor.
mihranur188 Ozlmylmzz ay rabbim bağışlasın size evlatlarınızı 🌸benim ilk doğumumda full kendi sancımla 2 saate 1 cm açılıyordum ve cok cok zordu umarım benımde gittiğim gibi 5 6 cm derler 😍
mihranur188 Ozlmylmzz son haftalarında ekstra bişey yaptınmı açılmanın hızlı kolay olması için önerilerin varsa faydalanayım canım
Ozlmylmzz mihranur188 hicbsiey yapmadım ama sürekli hareketli bir hayatım var evde çocuk varsa her türlü hareketli oluyorsun gide ev temizliğini hergun yapıyorum elimle siliyordum yerleri hemen hemen hergun duş alıyordum belki bu sayede sancı çekmedim sıcak su sayesinde bilmiyorum ama son zamanlarda pelvik kemiklerim agriyordu bebek kafasını geçirdi gibi hissettim ondan sonra dahada ağırlaşmıştı sanki adımımı biraz uzun atsam çocuk asagiya düşecek gibiydi 😅
kahvesever__ mihranur188 sabah 8.30 yatış yapıldı gece 2.30 dogdu kızım doğum anı 5 dk bile süremedi o kadar güzeldi ki epidural +suni aldım ben sadece uzun süren şey 😕 açılmamı bekledik o saate kadar
mihranur188 kahvesever__ baya uzun sürmüş yine sancılar hangi zaman diliminden sonra dayanılmaz oldu acaba 😯devlet hastanelerinde varmıdır acaba epidural
Berivan6565 Mrb kizlar benimde 2 gebelik ilki 16 saat sürdü şuan 34 haftadayim umarım ilki de çok kötü degildi ama umarım kolay ve kısa sürer Rabbim yardımcımız olsun
mihranur188 Berivan6565 bende 34.haftadayım ilk doğum gibi olacaksa sezeryan olmayı düşünüyorum gerçekten ama coğu kişi ikinci kolay diyor 😓umarım en az agrıyla cocuklarımızı kucagımıza alırız 🌸
34Kubra Cennet-polat sıcak suya oturma, pilates , merdiven , yürüyüş, perine mesajı, ilişkiye girme , ahududu yaprağı çayı ve ada çayı, hurma kürü vs aklıma bunlar geldi ilk gebelikten . Ama yürüyüşü daha erkenden öneriyordu günlük 30-40 dk .
Cennet-polat 34Kubra hepsini yapmış biri olarak 40saat sancı çektim acilmam olmuyordu ilk doğumum çok zordu bu ikinci akışına bıraktım 35haftaligiz umarım kolay geçer
34Kubra Cennet-polat suni sancı mı kendi sancımız mı ? Süreç nasıl ilerledi evde mi hastanede mi 40 saat . 😬
Cennet-polat 34Kubra birgün kendi sancimi çektim hastanede geçti tüm süreç ertesi gün sabah 8suni sancı verildi hiç acilmam ilerlemedi suni sancı ile bile akşam 7.45de oğlum doğdu Sancı ile geçen süreç beni çok yıprattı doğum anı açılma olduktan sonra 15dakika sürdü
34Kubra Cennet-polat naçizane fikrim hastanede yapılan müdahaleler en basiti sürekli açıklık kontrolü bile süreci etkiliyor . O yüzden sancılar 5 dk aralıklarla gelmedikçe hastaneye gidilmesi taraftarı değil doğal süreci destekleyen ebeler . Daha açık konuşmak gerekirse ben ev doğumu yaptım zihnen onun rahatlığı vardı . Kasılmayı sancıyı yani kasların gevşemesini, bebeğin ilerlemesini ,açılmayı etkilediğini düşünüyorum. Sancı çok fazlaydı açılmam 6-7 cm olmuştur diye beklerken 1 cmdi ama ebe desteği ile yırtılma kesilme vs hiçbiri olmadı ve sürec hızlı ilerledi sonrasında.
Cennet-polat 34Kubra busefer bende öyle yapicam canım ilki tecrübesizliği heyacan vs ama bu defa öyle yapmam
34Kubra Cennet-polat inşallah her şey istediğiniz ilerler hayalinizdekinden daha güzel olur. Sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi 😍