Kıssslaar sonunda buraya bende doğum hikayemi yazabiliyorum rabbim bu günleri gösterdi çok şükür 🙏biraz geciktik 14 gün kadar toparlanmak bebeğimle ilgilenmek istedim. Konuya giriyorum hemen bu benim ikinci sezaryen doğumum ilk bebeklerimi malesef erken doğum yaptığım için 3.gun birini 72.gun diğer meleğimi cennete ugurlamistim. Çok ağır imtihanlardan geçtik bu bebeğim son kalan embriyomuzdan meydana gelen tüp bebeğimiz. İlk doğumumu apar topar şehir hastanesinde yapmıştım pazar günü asistanların eline kalmıştım beni mahvetmislerdi. Bu doğumum okadar güzel gectiki hiç birşey anlamadım bile oldu bitti hemen ayaklandim. Bilen arkadaşlar vardır illaki bu gebeligimde ikiz olarak başlamıştı 10.haftada kanamayla birinin kallp atimin durduğunu ogrendik. Çok zor bir hamilelik geçirdim sürekli kanamalar yasadim. Her kanamayla kesin bu sefer bebeğimi kaybettim dedim ama rabbim bağışladı çok sukur. Bende rahim ağzı yetmezliği olduğu için 15. Haftada 27mm ile serklaj yapıldı doktorum bu rahim bu bebeği 20.hafyaya kadar taşır dedi ne kakadar erken yaparsak okadar iyi olur dedi ve tereddütsüz kendimi teslim ettim. Çünkü keşke demek istemedim. Aynı şeyleri yaşamak istemedim.Serklajdan sonra tekrar kanama geçirdim. Çok şükür gene tutundu bebeğimiz. Hamileliğimin başından beri Progestan fitil, PROLUTON DUPOT kullandım. Artık dötumun ustune oturamaz oldum ama değerdi bebeğim için. Perinatoloji takipliyim bazen her hafta bazen 10 günde bir kontrole gittim yakın takip edildim. 37.haftaya girdiğinde alalım bebeği dedi doktorum. Serklajda olunca normal doğum eylemi başlayabilir çünkü rahim artık tamamen kısaldı bebek dikislerde bekliyordu. Sürekli yatarak geçirdim doktorum yatmana gerek yok hareketlerini kisitla sadece dedi ama sütten ağzım yandığı için yoğurdu üfleyerek yemek istedim. Yattigim halde rahim ağzı uzunluğum kalmadı 30.haftadan sonra. İyikide yatmisim ise gitmemisim. Full heyet raporu aldım. İş güç hiç birşey yapmadım. 30.haftadan sonra artık ayaklanirim dedim ama öyle olmuyormuş bu seferde ağrılarım başladı çocuk fırlayacak gibiydi :)) 10 Haziran sabah 9 gibi doğuma alındım hiç doğuma dair birşeyler düşünmedim panik olmamak için okumadım olumsuz doğum hikayeleri çünkü bu beni etkileyebilirdi. Doğumhaneye girerken beni aşırı bir titreme tuttu adeta sedye sallanıyordu beni 3 kişi tuttu. Diğer doğumum aklıma geldi çenem kitlendi doktorum geldi ellerimi tuttu hiç birşey hissetmeyeceksin çok güzel olacak biraz sonra bebeğini koklayacaksin dedi. Sakinleştirdi beni Allah razı olsun ondan. Anestezi doktoru geldi işte anlatıyor iğne damaryolundan daha az acıtacak falan. Pozisyonumu aldirdilar kadın iğneyi yapmış bile ben hiç hissetmedim abartmıyorum gerçekten hissetmedim ben orayı hala siliyor batikonla sandım. Hemen uzanmami sağladılar bide ne göreyim yukarıdaki lambadan görüyorum karın bolgemi. Görmek istemiyorum dedim hemen çektiler ve bebeğimi çıkarttıklarında ne tarafa koyacaklarını sordum sağ taraf dediler ve ben başımı oraya çevirdim hiç hareket ettirmedim çünkü baş ağrısının çogu bu yüzden oluyor size naçizane tavsiyem. Hareket ettirmeyin omuzlarinizi ve başınızı. Hissediyor muyum diye kontrol ettiler bana sordular hiç hissetmiyordum başlıyoruz falanda demediler sagolsunlar yoksa panik olabilirdim 😁Bu arada bana sürekli sedasyon vermişler az çok hatırlıyorum çünkü ameliyatı. O yönden de hoşuma gitti. Sarsıntı falanda hissetmedim. Sadece omzuna dokunup bana seslendiklerinde gözlerimi acabildim uyku halindeydim genelde onun dozunu çok güzel ayarlamislar. Dakikar sonra bebeğimin kokusuyla buluştum opturduler resimlerimizi çektiler doktorum kordonunu hemen kesmedi kordondaki kan bebeğe gitsin diye. Sağolsun. İdrar torbam eski sezaryen yerime yapışmış,rahimde yapışıklık ve rahimde aşırı incelme varmış eski doğumumda malesef beni mahvetmisler. Doktor onlarında hepsini düzeltmiş ara ara omzuna dokunup yaptığı işlemleri anlattı tamam diyip uyumaya devam ediyordum :) 2 saate yakın sürdü eşim çok merak etmiş ama bana 5 dk gibi geldi. Bebeğimi ben ameliyattan çıkana kadar kuvoze almışlar solunum hızlı diye ama Allah’tan 4 doz ciğer geliştirici yapılmıştı. Ameliyattan çıkınca karına bastırma olayida olmadı. Yürüdükçe kendime geldim size tavsiyem bol boooll yürüyün. Ne belimde ne başımda çok şükür hiç ağrı olmadı. Kuş gibi oldu bitti. 2.5 gün yattım ilçeden geldiğimiz için doktor yollamak istemedi. Bu arada doktorum iyiki 37.haftada almışız bebeği rahimin aşırı incelmisti çift attım hep dikislerini dedi.Tamamen estetik dikiş atmış belki bile değil eski dikiş yerimi hep temizlemiş düzeltmiş Allah doktorumdan razı olsun. Oğlum 3075 Gr 48 cm doğdu. Umudumuz oldu o yüzden isminide Umut koyduk. Su gibi geçti doğumum rabbim hepinize böyle kolay güzel doğumlar nasip etsin bebeklerimizi bizlere bağışlasın 🙏🙏💙