Dilek25 Kızlar merhaba kansızlığım var biraz sabahları pekmez le sütü karıştırıp içiyorum. Böyle yada bunun gibi kan yapıcı şeyler bildiğiniz yaptığınız şeyler var mı
Senbibak Dilek25 dün bana hemşire arkadaşım süt resmî paylasmam üzerine çok içme gebelikte kansızlık yapıyor dedi. Sabah akşam içiyordum oranını doktora sorcam aklında olsun
EbruKrhn Dilek25 canım süte pekmez karıştırılmaz kalsiyum pekmezdeki demirin emilmesini engeller direk vücuttan atılmasını sağlar. Süte pekmez karıştırmak sadece sütü tatlandırmaya yarar.
Dilek25 EbruKrhn sağol canım bilmiyordum bundan sonra sade pekmez yerim sütünde sade içmek en iyisi o zaman 🤗
Ahsen1625 EbruKrhn Bnm de duydugum bilgiye gore yogurt suyu na peymez karstrp icmk kanszlga birebire die biliyorum ..bnde de kanszlk var igne vuruldum.kuru uzum vs.yiyoruum
Cileklipasta Süt ürünleri demir ilacı emilimini azalttığına göre pekmezin faydasını da azaltabilir diye düşündüm bir an. Pekmezi sütsüz mü tüketseniz acaba ?
Hilal78 Dilek25 pekmezi az ılık suyla açıp içebilirsin geceleri yatmadan annem bize öyle verirdi küçükken hem boğazı yumuşatıyor kış günü hastalıktan da korur
Busraerbas Dilek25 bana üzüm kurusunu demıslerdı canım tavsiye ederim benımde degerlerım 7 ye kadar dusmustu üzüm yedım ara ögunlerde av karnına ve yukseldi
Merveegazann Dilek25 pekmezi portakal suyuyla tüketmelisin canım c vitamini demirin emilimini arttırdığı için öyle tavsiye etti doktorum bana hem böylelikle 2 vitamin birden almış olursun 👌😉
Hilalburak Portakal suyuyla yani c vitaminiyle pekmezi tuketebilirsin ozelliklede pancar pekmezini gunde 1 bardktan fazla sut icmeni tavsiye etmem o da ara ogun olarakbulgur pilavi nar ev yapimi visne suyu bn bunlari tuketiyrm kanszlk konusunda ihtisas yaptm artk😊tavsiye ederm bnm kan degerlerim yukseldi bu arada kan ilaci aliyorsaniz portakal suyuyla icmenizi tavsiye ederm emilimi daha kolay ve suyla pek bir ise yaramiyor bn boyle yapark yukselttim degerlerimi
MorKelebek Dilek25 bendede kansızlık sorunu vardı ilk aylarda ilaç veremediği için bana çekirdekli kara üzüm ve keçiboynuzu yememi söyledi pekmezini değil ama kendisini yemek lazımmış.
Mevaninannesiii Dilek25 sütün fazlası kansızlık yapar canım. Pekmezi sulandırıp iç aç karnına. Ben öyle yükselttm değerlerimi. Ve kuru siyah üzüm.
Dilek25 Mevaninannesiii sağol canım suya karıştırıp içmem lazım sevmiyorum ama zamanla alışırım artık 🤗