Merhaba kızlar. Daha önce post açmıştım bebeğim bir türlü gelmiyor diye. 40+6 ya kadar bekledik. Perşembe günü son kontrolüm vardı. Doktorumla son ana kadar vajinal doğum planlamıştık. En son ultrason ölçümünde kilosu 4074 çıkmıştı. Doktorum kilodan dolayı vajinal doğumun zor olabileceğini, bebeğin omzunun takılması ihtimali olduğunu söyledi. Kararı bize bıraktı. Perşembeye kadar hiç çatı muayenesi yapılmamıştı. Vajinal doğumu çok istiyorsam fitil ve suni sancıyla doğumu başlatmayı teklif etti. Ben de çatı muayenesi istedim. Çatımın üst kısmı darmış o yüzden risk almak istemedim. Sezaryenin riski az olduğu için kabul ettim. Yatışım yapıldı. İlk olduğu için çok heyecanlıydım tabi korkuyordum da. Ama Çok şükür hiç korktuğum gibi olmadı. Önce odamda damar yolu açıldı. Daha sonra ameliyathaneye çıkardılar. Kendimi kasmazsam iğnenin hiç acı vermeyeceğini söyledi anestezi uzmanı. Oldukça sakindim. Hiç acımadı gerçekten. Ameliyathane ekibi çok iyiydi. Zaten doktoruma da çok güveniyordum. Çok şükür bebeğim sağ salim dünyaya geldi. 4100 gram doğdu. İyi ki sezaryen olmuş dedik. Yoksa çok zorlanırdım. Odaya geldikten beş saat sonra falan bol bol yürüdüm. Ertesi gün taburcu olduk. Bebeğimde enfeksiyon çıktı o yüzden şu anda yoğun bakımda buna çok üzülüyorum haricen her şey çok güzeldi. Enfeksiyon da gebelikte ben geçirdiğim için geçmiş bebeğime. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Allah isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin. Doğum bekleyenlere de su gibi kolay geçen bir doğum nasip etsin. Bugün üçüncü günüm. Çok şükür ayağa kalkabiliyorum. Ne kadar hareket edersek o kadar çabuk toplanıyoruz.
Sağlıkla kalın…