MMB Geçen gün kontorele gittim bebegimin gelişimi 1 hafta geriden geliyormuş zayıf yani şeker yuklemesi yaptırmama gerek var mı ozaman yani illa kilolu olunca mi şeker çıkıyor. Bebeğim zayıf çıktı şeker yuklemesi yine de yaptırmalı mıyım yoksa gerek yok mu bilginiz varmi
Reyhankarabiber MMB canm şeker yüklemsi kötü veya zor bişey değil ben yaptrdm tabii ki doktorun daha iyi bilir ama onunla görüş istersen Allah yardmcn olsun 😊
Selenaygur MMB canm seker yuklemesi bebgin zayif yada kilolu olmasiyla alakali bisey degil degil bildigim kadariyla her durumdada yaptirman gerekiyor tabi doktorun daha iyi bilir kesin bilgiyi o vericektir.
sonsuzmasalim MMB bende suyum fazla ve bebek iri olduğu için bunun şeker olabilme ihtilmalı olduğunu söylemişti doktorum. yani yine sen bilirsin ama ben şahsen yaptırmazdım zaten zayıfsa ve suyunda iyiyise.
MMB Selenaygur yani doktorum biz yaptırma taraftarıyiz dedi canım ama emin olamadım bende çok tatlı çikolata yiyen bir insanım :)
Elaylama Selenaygur bazı doktorlar normal seyreden bebeklerde yaptırmıyormuş ama bebeğin gelişimi normalden hızlıysa %90 oranında her doktor şeker yüklemesi istiyor.
glsmdncr Cnm seker yuklemesini ailemde seker oykusu oldugu icin bende yaptirdim annem babam amcam dedem ablalarimin ikisinde de hamilelikte gizli seker cikti. Herkes yaptirma cok zararli cok zararli dedi ama kimseyi dinlemedim.bide yemekten sonra elim ayagim titriyo gozum karariyo basim donuyodu cok cok kotu oluyodum. Cevrede soyle bi algi var bi anda cocuga o kadar seker yuklenirmi cocuk seker komasina girer cocuk seker hastasi olur bilmem ne.. aslinda ictigimiz bir bardak kolada veya yedigimiz bir tabak pilavda ayni oranda seker mevcut zaten. Cikolata tatli herseyi yiyoruz onlar goze gelmiyo malesef bi bardak glikoz goze geliyo. Bence yaptir cunku bu ileride senin ve bebeginin sagligi icin onemli bi konu. 2 saatlik bi islem ac karna parmagindan kan aliyolar sonra kutu kola gibi hazir icecek veriyolar icoyosun tam 1 saat sonra idrar ve kan veriyosun tekrar 1 saat gectiginde yine ayni bu arada biseu yiyip icmiyosun sonuc cikinca doktora gosteriyosun...ben pisman degilim iyiki yaptirdim cunku suan ona gore hareket ediyorum yememe icmeme dikkat ediyorum mesela beyaz ekmek pilav makarna hamurisi bu tarz seyler yedigimde sekerim dusuyo. Yemezsem dikkat edersem cok daha iyiyim. En azindan ne yapmam gerektigini biliyorum yinede karar senin. Biraz uzun oldu kusura bakma 😊😊😊
031965 Ben 25. Haftadayım bi sonraki kontrolüm 28. Haftada doktorum bu kontrolümde şeker yüklemesinden hiç bahsetmedi, bende bebeğim haftasıyla uyumlu olduğu için mi acaba tavsiye etmedi diye düşündüm kararsızım da
NeeSalman Ben bu konu için 2 ayrı doktora daha gözükmüştüm ve hepsi yaptırmam konusunda hemfikirdi. Size de tavsiyem doktorlara danışmanız sonuçta burada hepimiz deneyimlerimizle veya kulaktan dolma bilgilerle birbirimize yardımcı oluyoruz canım.
Shrrife Canım şeker sadece bebeğin kilo almasıyla alakalı değil ki bazen sadece anneyi etkiler bazen bebeği bazen ikisinide. Ben şeker yüklemesi yaptırdım ama bebeğim 2hafta ileriden gidiodu ve kiloluydu ama şekerden değildi 😊
cimennbayann MMB merhaba bu bebekle ilgili birsey degil sizinle ilgili gizli şekeriniz var mi yok mu bunu öğrenmek icin yapılıyor bende yaptırdım 9 aylik bi kizim var 😊
MMB Elaylama doktorum biz yaptırma taraftarıyiz dedi yani yaptır dedi ama bebegimde dediğim gibi 1 hafta geriden geliyor zayıf bir çocuk olucak dedi
Elaylama MMB Bunu sadece bebeğinize de indirgemeyin. Bebeğinizin kilosu şekeri belirleyen etkenlerden sadece birisi. Sizin sağlığınız ve gebeliğinizin huzuru için doktorunuzu dinlemeniz en mantıklısı. Belki başka bir belirti görmüştür.