Sema678 kasık belden başlar ilk uzun aralıklarla gelir yavaş yavaş sıklaşır 5 cm den sonra acılma hızlı ilerler zaten Ağrı da ondan sonra daha da artar artik dayanamıyorum dediğiniz an doğum anı oluyor. Bu süreç herkeste farkli ilerliyor benım mesela ilk bebemde ben son ana kadar yalancı sancı dahi his etmedim regl ağrısı gibi hafif başladı diğer gün doğurdum. Aktif sancım var dediğim çok ağrılı süreç 8 saat sürmüştür. Ama bunda 34 den beri yalancı sancım var .suan 39 +4 üm Özellikle bu hafta aşırı sancı gelip gidiyor regl ağrısı gibi düşünebilirsiniz belden ve kasıktan geliyor biraz vurup gidiyor. Ayriyeten kasılma çok oluyo. Kasılma da bebeğin kendini toplayıp semsert olması. Bunda ön hazırlık sancılar ı’m çok oldu mesela daha da ne zaman gelecek bilmiyorum. Düzenli olması gerekiyor doğum sancısı diyebilmem için . 10 dk 1 , 5 dk da 1 derken yavaş yavaş dk’lar düşecek bu süreçte sancınızı evde karşılamak sızın için çok iyi olur hastanede insan geriliyor. En son 3 dk da bir sancı geldiği zaman hastaneye gitmek lazım zaten acılmanız da baya artmış olur bu süreçte. Hastanede çok kalmadan dogumunuzu gerçekleştirmiş olursunuz inşallah.
Mervett
Melliisaa