esolinaaaaa Kızlar ya bu toz yoğurt mayasıyla yoğurt yaptım ama sanki biraz sulu oldu gerçi buz dolabında bekliyor şuan ama sanki onunla kıvamı tutturamıyorum siz hangi mayayı ve mesela 1 lt süte ne kadar maya koyuyorsunuz?
Deletedmom_110 esolinaaaaa ben doğal sütle yapıyorum yanında mayası oluyor 5 kg süte bir kaşık maya yeterli oluyor akşam mayaladım az önce baktım mis gibi olmuş
Kontes001 Süt aldığınız yerden maya da alın. 1 kiloya 1 kaşık yoğurt yeterli. Süt ısısı da ateş ölçerle ölçüyorum ben 44-45 arasıyken mayalıyorum
Mizginnnmehmet Kontes001 5 kiloya 2 kaşık yeterli sizin söylediğiniz miktar çok fazla bu yoğurdu sulandirir💕
umrumdadegil esolinaaaaa yani aslında süt aldığın yerden mayalık yoğurt istesen iyi olur ben 5kg süt için 1 kaşık yoğurt koyuyorum. Her yoğurt yaptığında mayalık olarak biraz yoğurt ayırırsan o yoğurdu maya için kullanabilirsin
taze-anneady esolinaaaaa benim en memnun kaldığım mayalama şekli 5 litre süte 1 yemek kaşığı tereyağı koyuyorum üzerini kapatıp mayalandıktan sonra dolaba kapağı açık şekilde koyuyorum taş gibi oluyor tavsiye ederim
Tutaste_ esolinaaaaa toz mayayla kıvam almaz ki yogurt kimyasaldır onlar zaten normal yogurttan Bi tatlı kaşığı maya yeterli Bi kilyoysa 5 kiloya ben Bi bucuk yemek kasıgı koyuyorum ekşi sevdiğimden oda.