Sema58 Merhaba kizlar Dogum hikayem degil ama buraya veda hikayem😅 Bir cok seyi burdan ogrendim iyisiyle kotusuyle kotu yanlari cok oldu bir sey okuyordum aa bu belirtiler bende var aceba bende mi oyle olucam bende mi erken dogurcam falan filan 😀 mayisin 1 inde regl olmam lazimdi regli donemim 3 gun gecikti test yaptik idrar ve kan ikisindede negatif cikti sonra 2 gun sonra idrarimda o kadar soluk cikmisti ki gormek icin gunesin ordan bakmak lazimdi hatta 3 gun boyunca yaptik hep silikti sonunda mayisin 6 sinda ise herseyde pozitif cikti gebeligim gec dollenme oldugu icin normalde her ayin 1 inde olurdum ama doktor gec dollenme oldugu icin en son adet tarihimi nisanin 1 i degilde 10 u olarak takipte tuttu bu sekilde gebelik seruvenimiz baslamisti💃5-6 haftalikken az miktarda kanamam olmustu doktor igne verdi 5 kez haftada 1 vuruldum o igneye baslar baslamaz cok sukur durdu kanamam 🙏 29 haftama kadar ucak yolculugu yaptim surekli istanbula gidip geldim hic bir sikinti yasamadim akintim en basindan beri geliyor o olayla butunlestim artik😅daha sonra idrar yolumda enfeksiyon cikti toz seklinde bir ilac verdi 1 bardak suya koyup ictim onuda atlattik cok sukur🙏 sonrasinda bobregimde buyume oldugunu ama hamilelikle ilgili olabilcegini soyledi doktor bebegin baskisindan dolayi ama cok ustunde durmadik sonradan sordugumda sikinti yok dedi dr.☺Daha sonra 2 asi oldum tetonoz ignesi yapilirken hic acimadi sadece 1 gun sonra kolumda hafif agirlasma oldu onun disinda hic birsey yok.Hamileligim boyunca ilk 3 ay folik asit sonra duzenli olarak oroferon demir ilaci ve decavit kullandim kanim ve demirim dusuktu tabi ki olmazsa olmazimiz gaviscon cunku oncesinden mide ameliyati gecirdigim icin hayatimin icindeydi surekli ama daha cok mide yanmalarimi soguk sut icerek atlatmaya calistim 9 ay bkyunca 1 sise bitirdim sadece gaviscon bana gore cok iyi be 💃😅Bebegim 20'li haftalarin basina kadar gelisimi hep normaldi 26-28 hafta arasi annemin yanima gelmesiyle birlikte heralde bebegin gelisiminede etkisi oldu sonra hep 2 hafta onde gitti 😅 saka bir yana bebegin gelisimi bizlerin beslenmesiyle cok alakali oldugunu dusunmuyorum kendi fikrim tabi cunku sabahlari 2-3 tost yerim sonra esimle aksam ne yaparsam onu yerim bebek icin ozel yemek balikti suydu buydu seylerine hic girmedim zaten 2-3 gbi uyaniyordum ama siz boyle olmayin duzenli beslenmek saglik acisindan cok onemli 😀Ama hamileligim boyunca en az 2 lt. Su iciyordum bunun faydasi ödemim hic olmadi catlagimda olmadi birde catlak genetik derler annemde cok fazla catlak var ama bende daha hic olmadi belki dogumdan sonra olur diyorlar ama suan durum bu ve boyle mutluyum😅kendinize su sisesi alin ve surekli yaninizda tasiyin💧bebe yagi ve kakolu vazelin kullandim her aksam nemli kalmasi gercekten faydali birsey 26.haftadan sonra duzenli kullanmaya basladim bu kremi🤰 dogum seklimi 36. Haftadan sonra dusunmeye basladim cunku hep daha cok varmis zaman gecmicekmis gibi geliyordu ve zaman gecti 39 haftalik olduk 💕 ben sezaryana daha sicak bakiyordum her zaman ama cevremdekilerin gazi ile belkide normal dogrurum diye dusunup doktorun cati muanesi yapmasina izin verdim ama burda okudugum hikayelerle zaten kendimi gazlamistim cok aciyacak diye o pskolojiyle gittigim icin abarti tepkiler gosterdim 😂 dr.bile disardan duyan dogurtuyorum sancak dedi neyse catin normal dedi dis catiya baktirmadim dayanamam diye benim paniklemem ve hareketlerime karsilik doktorla birlikte sezaryane karar verdik 11 ocak 😍39+3 gunluk oldugunda yani 2 gun sonra belden uyusturma ile sezaryan olcam belkide hayirlisi budur 🙏 suan bebisim 3950 gr. 52 cm ile dunyaya gelmeyi bekliyor simdilik hersey yolunda size burda verebilcegim tek tavsiye hic bir olayda kendinizi suclamayin soyle yaptigim icin bebek gelismedi bunu yaptigim icin enfeksiyon kaptim kendime guvenemedigim icin sezaryan oldum falan filan girmeyin bunlara hic elinizden geleni yapin takdir Allahtan 🙏 Hamileliginizin tadini cikartin💃bu arada hamileligim boyunca 15 kilo aldim kime gore fazla kime gore az bana gore normal daha azda olabilirdi ama tatliyi abarttim bu 9 ay boyunca 😅 Bu hikayemi 2 gun onceden paylasiyorum ki anca okuyanlar 2 gunde bitirir😅 Yarin temizlik var o yuzden simdi firsat bulmusken yaziyim dedim Happy kidsi indirdim insallah onuda boyle uzun sure kullanmak nasip olur bol bol dua edin bana insallah hersey yolunda gider benimde dualarimda olucaksin 🙏💕
Gulhan2692 Sema58 ne güzel de anlatmışsın öyle 😊 Rabbim sağlıcakla evladına kavuşmayı nasip etsin inşallah heyecanlı bir bekleyiş:) temizlik içinde çok çok kolay gelsin 😗
Dudu2019 Sema58 🤣🤣🤣 maşallah hiç üşenmeden yazmişnz ama bende üşenmeden okudum allah bebişini sağlıkla sıhatle kucağına almanı nasip etsin allaha emanet olun hersey guzel olsn inşallah 🙏😍
asilsmom Sema58 ne güzell darisi tüm bekleyenlerin başına ..o günler saglikla gelsin insallah🤲🏼🙏🏽 Size de saglikli dogumlar dilerim💓🧿🥰
Bebekim123 Sema58 Allah sağlıcakla evladınla buluştursun seni canım bize de dua et Doğuma girerken dualar kabul olurmuş Allah gönlümüzdekini nasip etsin 🙏🏻😍
Sema58 Gulhan2692 sagol canim allah sizlerede en hayirli sekilde bebislerinize kavusmayi nasip etsin💕