Canım arkadaslarim şimdi ancak uzun uzadıya anlatmaya vaktim oldu desem yeridir hemen anlatmaya geçiyorum detaylıca çünkü bende çılgınca tecrübeleri okumaktan zevk aliyodum ve tabiki endişelerimde vardı ister istemez kizcelerrr epidural+spinal kombine yapıldı bana ikiside belden yapılan iğneler diyebiliriz şimdi bu iğneler öncesi odaya alındık bı anestezi asistanı gelip sorilar sordu vs derken dediler ki önlüğü giyelim zaman geldi derken ameliyathaneye götürülme süreci basladi öncesinde bı bekleme alanı vardı ameliyathane öncesi orada ellerimden damar yolları açıldı tansiyon nst vs bakıldı derken geçtik ameliyathaneye bu arada eşi giricek olanlar o bekleme yerinde steril kıyafet vs giydiriliyo.Sonra beni ameliyathaneye aldılar iğneler yapılmaya başlanicakti Allah var gerildim ilk tecrübe birde iğne pekte acitmari ama bel ya ben refleks vermeden duramadim sadece verilen pozisyonda sabit kalmaya çalışın derim öncesinde uyuşturucu bı iğnede yapiyo ama işte ilaç verdiğinde ben irkildim 2 kez çok şükür sorun olmadı soldan önce bı sıcaklık geldi yavas yavaş ama aktif şekilde hareket edebiliyodum yine sonra sondayi taktilar AA bı baktim bende hissizlesme olmuş hiçbisi hissetmedim sondadanda korkmayın derken karnıma batikon sürülmüş anestesist hissediyomusun dedi dedim bisiler var ama aşırı hafif şuan sana beline sürdüğümuz o soğuk batikondan suruyolar dedi asla his yok soğuk vs tamam dedi sen oldun:) sonra Dr geldi eşimi içeri aldılar ve dokunuşları bile hafif hissettim derken karından kaburgalara 5 6 tane baskı oldu dedim darlandim çok baskı var diye ama aci yok bebişimi meğerse ittiriyolarmis zaten size destekte veriyolar derken bı baktim ciyaklama sesleri:):) 5 dk sürmedi fındığın gelişi hemen onu aldılar temizlediler ve temas kuruldu harika bı histi Allah isteyen herkese nasp etsin🙏 sonra dikim islemleri başladi o 30 dk surmustur bence o sırada aşırı hafif bı mide bulantisi da denmez burkuntuluk hissettim hafif basimdada basınçbcok normal dendi ve gözlerimi kapadım yavaş yavaş duzeldi hafif dokunuş harici çok garipti hiçbisi hissetmiyorsunuz:) sonra işlem bitti bana varış çorabı vs giydirdiler sonra yine bekleme alanı dediğim yere götürdüler ay bana orda bı titreme geldi hafif hafif ki sıcak hava da verildi pikenin içinde o titreme bı 20-30 dk sürdü normalmiş karnıma da ilk orda bı bastirildi ama aci hissetmedim uyuşuk olduğum için odaya çıkarttilar hemşireler geldi bebiş vs bi iki saate bende açılmalar başladı ayağımda bı hemşire geldi karnıma hafif bastırdı çok aşırı olmadığı için çok acımadı ağrılar oluyo ama süreç içinde epiduralden düğmeye basıp ağrı kesici alabiliyorsunuz ve aynı zamanda zaten serumlada destekliyolar sizi ama tabi yok diyemem ikinci gün itiraf edeyim Dr um ve asistanı geldi o kız bı karnıma bastirdi son kezdi zaten 3 kez ama o çok acıdı korkutmak istemem ama kızın elini tuttum yani çok şükür o sondu ayağa kalkistada ağrı oluyo malesef ama karşıya bakın ve evet bol bol hareket etmeye çalışın ben biraz ağırdan aldım ikinci gunre de iki üç tür yürümeye çalıştım ama kalkislar ve yürürken ağrı olduğu için biraz tembellik yaptım siz yapmayın aciliyosunuz ve o gün ağrım hafiflesefr vardı bı tane iğne yaptılar o baya iyi geldi üçüncü gün taburcu günüydü ve daha rahat kalkar haldeydim çok şükür o gün yürüdüm daha verimli şekilde elbet yine ağrı vardı dikiş yerinde ama şükür tekte yuruyebiliyodum eve gelince gorumcemde benimleydi buraya ayrı bı post acicam bu konu için ve lohusalılikla alakalı hissettigim duygular için hassas bı ruh hali çünkü ve insanlarda bunu çok etkiliyo :( neyse evdede otururken kalkarken biraz zorluk oldu ama düşünün verilen ağrı kesicileri içme ihtiyacı hissetmedim gün geçtikçe hafifledi bu arada ben kahvede içtim bitterde yedim baş ageim olmadı öneririm bel ağrısı diyenlerde çok olmuştu sonrasında bu konuda da bı sorun olmadı tabiki bünyeden bünyeye değişir bunlar ama toparlarsam süreç asilmicak gibi değil ilk iki gün biraz zorluyo ama sonra aciliyosunuz yavaş yavaş ve hedefiniz findiginiz oluyo umarım içinize su serpmisimdir baya detay vermeye çalıştım sorunuz olursa beklerim 🙏🧿💙