Nisan doğumlu bebeğim var. Ben pek az alma taraftarı değilim. Aileler baskı yapıp durmuştu alma ne çok aldın diye tepe tepe giydirdim. Çok da kaliteli oldukları için hiç de bozulmadan kaldılar şimdi 2.5 aylık olduk.
Yenidoğan döneminde tulum hiç sevmedim, rahat gelmedi. Biraz büyüdükten sonra da hep tulum giydirdim. Bebeğimin kilosu boyu gayet yerinde olsa da yenidoğan üst kıyafetinin bileklerini kıvırmıştık düşünün. Sürekli yenidoğan alma büyük al hemen büyüyecek diyenleri dinlesem çocuk nasıl dolaşırdı kim bilir. Kızım çok da hızlı kilo aldı maşallah buna rağmen yenidoğan 1 aydan fazla giydi.
Böyle olunca ayrı ayrı alınmasını daha çok öneririm.
Battaniye kesinlikle yedekli olmalı bizim iki tane battaniyemizi kaybettiler. İnce müslin battaniye bulunmalı çok kullanılıyor.
Eldiven yedekli olmalı, yere düşebiliyor.
İç zıbın hastanede çok değişmedi 2-3 tane yeter bence hastaneye götürmek için ama eve gelince çok gidecek, sonradan ekleme yaptım ben .
Ceket şeklindeki üstleri çok rahat giydirdim onları öneririm ilk aşamada. Hastane de klimalı olacağı için kullanılacaktır şu an sıcak olsa da. Patiksiz alt hiç giydirmedim. Boşa kaldılar küçüldüler.
Yaka önlüğü bir sürü almışım çok nadir kullandım.
Şapka çok lazım oldu, kaliteli 3 tane alınsa yeter bence kirlenmiyor. Kıyafetlerin takımı olanları giydirdim boşa gitmesin sevimli olsun diye ama 2 tane yumuşak kaliteli vardı döndüm dolaştım onları taktım yine.
Çorap da çok kirlenen bir şey değildi bizde içte kaldığı için. Önerim kesinlikle tek renk olmaları bu arada. Çok desenli renklilerin içinde dikişler var tehlikeli.
Yenidoğanda bu arada kitikate markasını öneririm. Çok çok güzeller, renk seçeneği çok yok ama çok rahat, doğal ve yumuşacıklar.
Biraz daha büyüdüğünde de lc waikiki tulumları ile yazı geçiriyoruz. En sevdiğim, en rahat ettiği kıyafetler. Neyse nerden nereye geldik. Bence1 tane 10lu alınabilir gerisini ayrı ayrı alın sonuç olarak.