Merhaba anneler , benimde doğum hikayemi yazmak nasip oldu çok şükür, öncelikle Rabbim isteyen herkese nasip etsin Anne olmayı, sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin, ben hamile kalmadan önce normal doğum bana çok korkunç gelirdi ürkütücü gelirdi ama bu uygulamayı indirdikten sonra sürekli pozitif doğum hikayeleri okudum ve beni çok motive etti kendim de normal doğum yapmak istedim çok şükür nasip oldu , 38+1 de sabah 7 saatlerinde uzanırken suyum geldiğini hissettim sonra ayağa kalktım banyoya gittim gelmeye devam ediyordu sakin olup çıktım eşimi aradım işe yeni çıkmıştı geri döndü bende o sirada sıcak bir duş aldım, hazırlandım hastane çantamızi aldık ve hastaneye yola çıktık, bu arada devlet hastanesine gidiyordum kontrollere doğumu da orda düşünüyordum , sabah gider gitmez yatısım yapıldı, ilk defa alttan muayene oldum hiç korkulacak birşey değildi, saniyelik bir muayeneydi , hiç sancım ve açılmam yoktu , suni verildi, ilk doğumum olduğu için suni sancıyi alttan fitil olarak verdiler, doktoruma sordum sancılar yavaş yavaş gelecek aralıklı olacak dedi beni rahatlatti , dediği gibi oldu saatler geçtikçe sancıyi hissetmeye başladım ikindin oldu adet sancısı gibi ara ara geliyordu 5 dakika da 10 dakikada geliyordu ama dayanilacak bir sancıydi , akşam 7 yi geçtikten sonra siddetlenmeye başladı bu arada nst dışında ben hiç yatakta uzanmadim hep pilates topu egzersizleri yaptım daire çizdim zipladim sancı geldikçe pilates de karşıladım, akşam siddetlenen sancım yine dayanabilecegim düzeydeydi bu arada ara ara kapıya ailemi görmeye çıkıyordum, gece artık tam siddetlenmisti ama ara ara gelen bir sancıydi arada nefes aldırıyordu bazen yürüdüm bazen çömeldim sancı geldikçe, çok şiddetli zamanda odamdaki banyoda karnıma sıcak su tuttum iki kez , gece açılmam 4 cm olmuştu, sabah tekrar geldiklerinde bir ebe hala 4 dedi , biraz üzüldüm ilk başta açılmam ilerlemeyecek sandım ama ebeler bu fitilin bir anda açacağını söylüyorlardi sürekli etkili bir ilaç yavaş olur ama bir anda açar diyorlardı dedikleri gibi oldu sabah 7-8 gibi 8 cm olmuş açılmam, moralim de iyi oldu , bu arada sancılar şiddetli devam ediyordu ama Allah yardım ediyor , öğlen 11 saatlerinde 10 cm e ulaşmıştım ve ebeler doktorum artık iş sende sadece ikinacaksin dediler bebeği kanala itmek için henüz çatala çıkmamıştım bir serum takmışlardı ikınmalarım gelmesi için ağrıyı hissetmek için, hem yatakta hem yerde çömelerek ikinmalarimi karşıladım istemsizce geliyordu şansıma benime birlikte aynı anda 3 kişi doğuruyorduk hepimizi sırayla çatala aldılar beni en son aldılar o zamana kadar ikınmalarım çok geldi o bekleme sürecinde bebeği kanala ittirmisim galiba daha sonra çatala alındım ve bir ebe karnıma bastırdı ben ikinirken 1 dakika 2 dakika sürmeden bebeğimi kucağıma aldım çok güzel bir duyguydu, bütün acıların bebeğini kucağına alınca bitiyormus, dikişlerim oldu onlar da korkulacak birşey değildi iğne ile uyuşturdular , ben doğururken kesi bile atılmış hiç haberim bile olmadı, dikerken de iğne vurdu zaten, ebelerim çok iyilerdi , Rabbim herkese hayırlı sağlıklı pozitif doğumlar nasip etsin inşallah sormak istediklerinizi sorabilirsiniz, çok uzun oldu kusura bakmayın 🥰