Vincentvangogh benimde aynı şekilde lekelenmem olmuştu ve yanlış hatırlamıyorsam bir hafta kadar sürmüştü. Doktora gittiğimde (yurt dışında yaşıyorum) taze kırmızı ve yoğun kanama olmadığı sürece normal demişti. Yerleşme tutunma kanaması kişiden kişiye değişkenlik gösterebiliyor. Benimde normal kanama gibi değil temizlendikten lekeliyordu sadece. Kan pıhtılaşmasına gelince bende hamilelik süresince öğrendim pıhtılaşmam olduğunu ve yaklaşık 10 haftalıkken kan sulandırıcıya başladım, sonrasında sürekli kanamam oldu ve 16 haftalık normal doğum ile bebeğimi kaybettim ne yazık ki. Patalojide bebekte bir sorun olmadığı çok sağlıklı olduğu ama kan pıhtılaşmasından plasentanın gelişmediği ve onun sebep olduğu çıkmış, aynı zaman da rahimimde doğuştan şekil bozukluğu (kalp şeklinde) vardı. Doktor hamilelik boyunca bebek büyüdükçe düzelir demişti ama yaşanan kötü durumdan sonra doktor histereskopi ile düzeltmeyi önerdi, aynı zaman da doğumdan plesantadan parça kalmıştı onun temizlenmesi de aynı işlemle gerçekleşti. Doktor altı ay bir yıl korunun iyice toparlasın rahim kendini dedi, altı ayım dolmak üzere gelecek adetimden sonra deneyeceğim bakalım. Uzun lafın kısası yalnız değilsin, neredeyse hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ve önden önlem alman bence çok güzel. Dilerim sağlıkla kucağına almak nasip olur ♥️