Pemberuya Kızlar oğlum 11 aylık ama altına yapınca yanıma geliyor hemen bende diyorum acaba 1.5 yaş dediği zaman eğitim mi versem tuvalet için bilgisi tecrübesi olan yazabilir mi?
Mucizeayla Pemberuya bence verebilirsiniz tabi ki çocukta hazırlılık görüyorsanız. Ben kızıma vermeye başladım 18 aylıktı öğrenmeye başlamıştı çok uğraştım yani ilk çişini 5. Gün tuvalete tutturmustuk ama pes etmeden devam ettim sonra bir cenAzemiz girdi araya ilgilenemedim gerileme oldu sonra tekrar devam ettim sonra tekrar bı cenAzemiz girdi araya yine bozuldu tekrar devam ettim. Sonra sonra öğrendi şükür. Bizim araya biseyler girdiği için süreç uzadı ama cenazeler olmasaydı 2 yaşına kadar tamamen öğrenecekti. Ama size şöyle söyleyeyim o kadar uzun sürdü yine de iyi ki erken başlamışım diyorum çocuğum 18 aylıktan beri doğru duzgun bez takmadı hem maddi hem manevi rahatladım bir de erken başladığı için kakasindan yana hiç korku kabızlık vs yasamadik tam anlayamadığı için korku vs olmadı
elif475475 Pemberuya ben 21 aylıkken başladım. Erkek çocukta uzun sürüyor ama 3 yaşında hala bezli olmasındansa erkenden öğretmeyi tercih ediyorum. Çünkü büyük rahatlık. Bez almak çocuk büyüdükçe zorlaşıyor maalesef
NM_mom Benim de kızım 19 aylık bu yaz düşünüyodum ama deneyimli annelerden öğrendiğim kadarıyla daha çok erkenmiş, henüz kaslarını tuvalet için tutamıyolarmış. Geçen gün denizde bezsiz tutmayı deneyeyim dedim yok yani henüz hazır değil🥲
Alwayshope Çocuğunuz ne zaöan hazırsa o zaman başlayın bence ben oğluma 19 aylıkken başladım ve bıraktık bezi. Çocuk kendini belli eder zaten