00pamuk00 Kızlar merhaba gebelikte su geldiginden endiselenince turnusol kağıdı ile test yapiliyormus diye bir sey duydum. Bu nasil bir sey bu kagidi alip evde kendimiz deneyebiliyor muyuz bir de kullanımı nasıl acaba vajina içine mi sokmamız gerekiyor yoksa külotumuza koysak gelen su mu degil mi anlasiliyor mu nasil bir sey bi bilgisi olan bilgilendirebilir mi ?
buseyusuf27 00pamuk00 bnde duydum onu eczaneden alınıyomus ped gbı koyuyorsun rengı degsyomus su gelıyorsa
eecceeemmmm 00pamuk00 Devlet ya da şehir hastanelerinde amniyosur testi yapılıyormuş ben özelde yaptırdım ama çok basit bir test istersen acile gidip o testi yaptır için rahat etsin
Dilekbra 00pamuk00 bir spanca sarıp ped gibi koyuyorsunuz eğer amniyon sıvısı ise gelen rengi maviye dönüyor kağıdın
00pamuk00 buseyusuf27 aa cok iyi normal eczaneye gidip turnusol kağıdı mi istiyoruz yoksa baska bir ismi mi var acaba
00pamuk00 buseyusuf27 birinden sey duydum da su gelmesinden suphelenmis dogumuna yakin acile gittiğinde alttan muayene edip o kağıdı vajinadan sokmus çıkarmış falan diye de ondan da korktum.
buseyusuf27 00pamuk00 hm blmyorm okdr vlla bnde ılk kızımda suyum glyo znnettm gttm alttan bktılar acılma yok norml akıntı dediler bsy sokmadılar
00pamuk00 eecceeemmmm o testi nasil yapiyorlar alttan muayene ile mi ya da her hangi bir materyal kullaniliyor mu acaba ?
eecceeemmmm 00pamuk00 Şöyle vajinal muayene gibi düşünebilirsin bir alet yerleştiriyor sonra bir pamukla örnek alıyor bir suya batırıyor o suyun içine gebelik testindeki gibi kit koyup bekletiyor toplam 10 dk flan sürüyor ve acısı vs yok kesinlikle
_Minik_ 00pamuk00 amniosure yapınca lekelenme gibi durumlar oluyor vaginal bakıldığı için. Sen en iyisi takip et, mendil koy. Turnusol da yapa bilirsin. Ama normal akıntı da ola bilir yani Gün içinde kontrol et, suyun geldiyini düşünürsen doktora gidersin
00pamuk00 eecceeemmmm anladim bi iki gun daha takip edeceğim eger yine olursa gidecegim bi acile mutlaka. Çok teşekkür ederim bilgileriniz icin
Dilekbra 00pamuk00 medikal ya da eczanelerde bulunuyor sanırım Biz sıvı şüphesi ile acile gittik orda ped yaptılar devam ederse diye de yanımıza verdiler
_Minik_ 00pamuk00 ben progestan fitil kullandığım için sabahları öyle akıntım oluyor. Bir ara ben de suyum mu geliyor diye düşündüm, takip ettim.
00pamuk00 _Minik_ benim basindan beri hgp akintim vardi ama zaten bildigimiz akinti gibi beyaz ve kokusuzdu bu bi kac seferdir biraz is yapinca egilip kalkinca yorulunca ic camasirimda hafif islakliklar ve oturdugum yerde hafif islakliklar olustu o yüzden suphelendim ama havalarda cok sicak ve son haftalarda aşırı terliyorum acaba ter mi su mu ayirt edemiyorum. O yüzden dediginiz gibi takip edecegim bi kac gün daha ama bu surede de icim gahat etsin diye su turnusol kağıdıni deneyeyim diye düşündüm.