Herkese merhaba bende spinal sezaryen hikayemi sizinle de paylaşmak istiyorum, burada anı olarak kalmalı☺️biraz uzun olacak kusura bakmayın 🌹
30 yaşındayım ilk bebeğimi dünyaya getirdim. Hamileliğimde toksoplazma ile savaştım, düzenli antibiyotik kullanımı, amniyosentez ve düzenli kan tahlilleri ile stresli bi hamilelik geçirdim. Ama bu dönemde hep pozitif kalmaya çalıştım, eşimi, çevremi, kendimi ve bebeğimi gereksiz yere üzmedim. Bu yüzden kendimle gurur duyuyorum😌
Son haftalarda bebeği besleyen damarda direnç çıktı ve idrarda protein kaçağı vardı. Gelişimi yavaşlamıştı, beslenmeme dikkat ederek haftamızı yakalamıştık ki 38+1 e kadar dayanabildik☺️
Doğumun olduğu gün çok kısa bi banka işim vardı, eşim arabayla bıraktı arabayla aldı beni çok yürümedim yani. Hava aşırı sıcaktı, 2 gün öncede pazara çıkmıştım yine çok dolaşmadım ama illaki yorulmuştum. Eve geldiğimde değişik yoğun bir akıntı hissettim ve baktığımda slime kıvamında hafif kanlı bir akıntıydı. İlk defa bu şekilde bir akıntım olmuştu, hemen anladım bu nişandı🥲
10 Haziran’a doğum tarihimizi almıştık 4 gün vardı. Ama hep dediğim gibi bebişler istediği şekilde ve istediği tarihte gelir. Çatım dardı ama yine de belki normal doğururum diye umutlandım🥹 burada hep okuduğum için ilk doğum hemen olmazdı ve sancıları evde çekmek gerekiyordu. Bende öyle yaptım, evimi süpürdüm, duşa girdim ama sancılar dayanılmaz hal alıyordu. Hemen görümceme mesaj attım sağolsun koştu geldi. Daha sonra eşim işten geldi ve hastaneye gittik. Düzenli sancılar başlamıştı ama açılma 1 cm den ileri gitmiyordu bir türlü. Öyle olunca önceden de kararlaştırıldığı üzere sezaryen için hazırlandım. Ameliyathanede inanılmaz pozitif bir ekip vardı. Çok güzel geçeceğinin kanıtıydı ama ben çok korkuyor ve üşüyordum🥹 neyse spinal için iğne yapıldı hiç acımadı korkulacak bir durum yok, ilkinde uyuşma olmadı beni komple bayıltmak istediler ben tekrar denenmesini istedim. Tekrar yapıldı ve uyuşmuştum. İlk başta çekiştirmeleri hissettim bebeğin çıkarılışını hissettim sonrasında his yok.
Bebeğimi çıkardılar ıslak ve şirin, bu duygunun tarifi yokmuş onu anladım. Hemen alıp götürdüler bende hemen çıkmak istedim dikişin bitmesini beklemek biraz sıkıcı. Başımı oynatmamamı istediler ama ben hiperaktif biriyim sanırım arada oynattım başımı ama siz oynatmayın ve kendinizi kasmayın😅
Ameliyattan çıktım, ilk 6 saat çok iyi ağrı vs yok tabii. Sonrasında ilk kalkışta karşıya bakarak kalktım, canım acıdı bu 3 gün kalkarken aşırı zorlandım. Kahve, bol su ve bitter çikolatayı ihmal ettiğim için 3. Gün aşırı baş ağrısı yaşadım, ağrı kesici serumla kendime geldim. En fazla 1 hafta yataktan kalkarken acı yaşadım sonrasında geçti şükür. Antibiyotiğimi, kan sulandırıcımı ve dikiş yeri için verilen kremi düzenli kullandım. Bol su içmeye başladım. Sütüm çok azdı süt sağma makinesi ile çıkıyordu ama meme ucum olmadığı için bebeğim beni ememiyordu🥺 çareyi silikon uçta buldum. Hala silikonla emziriyorum ama göğüs ucum çıkmaya başladı yavaş yavaş bırakacağımızı umuyorum.
İlk anneliğimle ilgili hislerim ise en başta kendi ağrımdan pek bişey anlamamıştım, 4. Günde bebeğim sarılıktan hastanede yattı. Bi yanda kendi sancılarım bi yanda bebeğimin dünyaya alışma süreci 🥹 oldukça zorlandım itiraf edeyim. Şu an 13 günlük. Bence en zoru ilk hafta.. Sonra hem siz hem bebeğiniz çok daha iyi hissediyorsunuz. Bu tarifsiz bi sevgi. Allah’a şükürler olsun her şey yolunda gittiği için 🤲🏼 Rabbim isteyen herkese nasip etsin, hamile olanlara kolay doğumlar nasip etsin 🤲🏼💐 Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim, varsa sorularınızı cevaplayabilirim☺️