Ben çantamı doktorumun da önerisi ile 32. Haftamda hazırladım. Şunları koydum
Kendim için;
*Havlu
*10 tane kadar depend
*10 tane kadar ped (hangisini kullanmam daha rahat olur bilemedim bir de sezaryene dönersek depend önerilmiyormuş)
*Deodorant, diş fırçası, macunu, kuru şampuan, nemlendirici yağ( Doğum sonrası da çatlak oluşumu olabiliyor dediler. Normal doğum olursa kullanmayı düşünüyorum nasip)
*2 adet altlı üstlü pijama 1 tanesinin sabahlığı var.
*Terlik
- 2 adet emzirme sütyeni, iç çamaşırı, atlet, çorap (temmuz ya da ağustosta doğum yapacağım ama sabahlık atlet ve çorap işi için ani sezaryene dönersek ameliyathanede üşüyorsun dedikleri için, ikincisi de klima açılıyormuş hastanelerde onun için riske girmemek adına aldım)
*Gümüş kapak, göğüs ucu kremi.
*Fotoğraf çekimi için elbiseli beyaz gecelik, beyaz terlik, lohusa tacı
Ek olarak makyaj çantamı da hastaneye giderken kol çantama alacağım.
Bebek için;
*2 adet 10lu hastane çıkışı, 1 adet 5li hastane çıkışı, 1 adet tulum olmak üzere 4 takım kıyafet aldım.
- 10 adet 0 numara bez, 2 adet tek kullanımlık alt değiştirme örtüsü
- Islak mendil ve pamuk aldım. Hangisini kullanmak daha efektif olacaksa.
- Pişik Kremi
- 1 adet müslin kundak (10 lu hastane çıkışlarında da kundak var)
- 1 adet Müslin örtü (hastane beşiği içine sermek için aldım.
- 1 adet ince battaniye aldım. Kullanmam diye düşünüyorum ama ne olur ne olmaz önermiş herkes.
- Puset ve Puset örtüsü aldım.
- 10lu hastane çıkışlarından bir tanesi isimli fotoğraf çekiminde kullanırım diye umuyorum. Bir de saçlı doğarsa fotoğraf çekerken takarım diye saçsız bebek tokası koydum 1 tane.
*6-7 tane ağız mendili
*Emzik
Ek olarak da kirliler için poşet koydum.
Bilinçli olarak koymayı reddettiğim şeylere gelirse.
*süt sağma pompası koymadım. İhtiyacım olursa hastanelerde var. Erişimim olmazsa da manuel pompa almadım zaten sadece elektronik olanlardan aldım. O yüzden ihtiyacım olursa hastane yanından alınsın diye düşündüm.
- biberon ve mama koymadım. Mamaya ihtiyacı olabilir işin ucunda bu bir risk. Ancak ihtiyacı olmazsa çöp olacak. Her hastane yanında 100 tane eczane var. İhtiyaç olunursa doktorun önerisi ile alınır diye almadım. Biberon ise vermeyi düşünmüyorum. Enjeksiyon ile göğüsten veririm mamayı. O yüzden biberon da koymadım.
- Göğüs pedinin göğüs ucu yaralarına iyi gelmediğini okuduğum için hiç almadım bile.
- Göğüs kalkanı da gümüş kapak aldığım için almadım ihtiyacım olursa alırım diye düşünüyorum.
- Son olarak 1 takım da eşime takım aldım. Fotoğraf çekimi için.
Sanırım her şey bu kadar. Şerbet, bardak, peçete şu bu işi annemden 😂 o çantayı annem hazırlayacak o sebeple ben sadece kendime ve bebeğime çanta hazırladım.