Gebess95 Tuba680 yani toksoplazma riskinden dokunulmamasi iyi diyorlar ama bu sadece kurban eti için değil tavuk eti normal et olan herşey için ama olmaz bir sıkıntı ellerinizi iyice yıkanmışsinizdir bence yemek yaparken mecbur dokunuyoruz içinizi ferah tutun
Sevvalll42 Tuba680 ben de bunu duyunca ilk eldivenle kestim falan sonra baktım olmuyo her yere takılıyo çıkardım çıplak elle yaptım ağzına falan sürmediğin müddetçe bişey olmaz heralde
Daisyy000 Tuba680 Dokunmamakta fayda var ama ben hamileliğim boyunca dokunmuştum bir problem yaşamadım
Tugbacim34 @Tuba680 normal de de hep tavukla yada kırmızı etle haşır neşir olan insanlarız. Öyle çok kolay birşey değil toxoplazma olayı. Olmadı içiniz rahat etmezse test yaptırın
bebeimgeliyo Karaciğer dalak onlara dokunup kendi vücudunuza dokunursanız dokunduğunuz yerde bebeğinizin vücudunda iz oluyor.
atarliFrida Hurafe falan değil, uzun süreli dokunmayın elinizi sık sık yıkayın daha o gün bi kadın başına gelen kotu seyleri yazdi toksoplazma yüzünden, elinizi iyice yıkayın gebelik öncesi kadar rahat olmayın
yenidenanne34 Tuba680 bende korktugum icin eldivenle doğradım çünkü kesilirken pay edilirken illaki bekliyor et bakteri üremesi olmuş olabilir diye korktum. Ama normalde evde tavuk falan dograrken takmadim eldiven zaten dolabın altında cozduruyoruz
Momofelisa Tuba680 daha yeni koca bir koçu pay edip dolaba koydum. Toksoplazma riskinden dolayı eliniz etli iken ağız burun gözden uzak tutun sonrasında da güzelce yıkayıp dezenfekte edin. Onun haricinde kurban etinin diğer etlerden hiç bir farkı yok, geleneksel olarak dokunulmaz vs gibi bişi yok yani
Swan97 Tuba680 toksoplazma riski olabileceğinden dokunmamaya çalışın. Çiğ yumurta/et gibi ürünlerin riski var malesef
2prensesannesiiii Tuba680 ellemekten bişey olmaz ama çiğ ete dokunup elini ağzına götürürsen bakteriler ağzına girer o şekil zararlı ellerini yıka dokunduktan sonra elini ağzına değirme hiç