Akdogan70 saklayamaz havalimanında her yerde kamera var. Yaniniza aldığınız valizde olsa kargoya gönderdiğiniz valizde olsa hepsi xrayden geçiyor. Saklamak pek mümkün değil. Saklanan uçağa gizli getirilen şeyler var yok değil bunu yapanda ya çok profesyonel ya da güvenlik açıklarını bilen kişiler. Mesela hindistandan uçuş yapacaksınız ve sigara (normal veya elektronik fark etmez) kullanıyosunuz. Ülkeden çakmak ve elektronik sigarayı çıkarmanız yasak. Ne kadar saçma değil mi? Siz çıkaramazsınız ama ben çıkarırım çünkü nasıl çıkaracağımı biliyorum .
Size hak veriyorum bu arada ama olaya sadece kendi tarafınızdan bakmamak ve bilgilendirme yapmak için yazdım. İstanbul havalimanından uçacaksanız çocuklu aileler için ayrı bir güvenlik alanı var (iç hatlarda da olması lazım) ordan geçin. Ordan geçmiyorsanız hastanelerdeki MR cihazlari gibi görünen yeni xray cihazları geldi onlar kullanılıyor onları kullanmaya çalışın. Onlarda sıvı bellirli ml kadar sorun olmuyor. Son bir bilgi vereyim: içinden geçilen dedektör de radyasyon yok ama elleri havaya kaldırıp beklenilen güvenlik görevlisinin çalıştırdığı dedektölerlerde radyasyon var.