Artık 40+2 olmuştuk, en son 5 gün önce kontrolde 3800 lere yaklaştığımızı öğrenmiştik ve doktorumuz cuma günü kontrole gelmemizi istemişti, tabi ben normal doğum için çok istekli ve heyecanlı olduğum için günlerdir 2 gibi uyuyup 5 gibi uyanıyordum, yine o günde aynısı oldu, önceki günden son kez pilatese gittim( 5. Ayın son seansıydı) yürüyüş yaptım merdiven çıktım aksak gebe yürüyüşü yaptım sıcak suya oturdum ve cinsel ilişki denedim. Ancak ne gelen ne giden vardı. Neyse heyecanla yine her zamanki gibi 5 e doğru uyandım duşa girdim saçlarımı yaptım çamaşır attım evi topladım ufak atıştırmalık hazırladım ütü yaptım saati 7.30 ettim. Babamızı uyandırdık ve 8:15 gibi hastanede olduk. Daha sonra nstde 50-60 ları gördük ve muayeneye girdik. Doktorum bebeğin 3900 lere yaklaştığını rahim ağzını incellttiğini ancak bir parmak açıklık olduğunu ve 4-5 günümüz kaldığını söyledi bu nedenle vajinal fitille doğum başlatmak için yatış verdi. Bunun için 24 saat hastanede olacağımı ancak doğumun kesin başlayacak diye bir yöntem olmadığını aksi halde doğum gerçekleşmez ise 1 gün evde dinleneceğimi ve ertesi gün yeniden farklı bir vajinal fitil ile yatıracağını söyledi. Heyecanla evden eşyaları aldık ve 11 de yatış yapıldı. Gece saat 11 oldu ancak sancılarım doğum sancısı kadar olamadı yani canım acımıyordu ve bu süreçte doğum eğitimi aldığımız doğum koçum canım ebem geldi alttan müdahale etti rahim ağzını sıyırdı ve eliyle 2 cm olacak şekilde açıklık sağladı ve 4 cm olunca evden geleceğini söyledi. Ebem gittikten yaklaşık 40 dk sonra dayanılmaz sancılarım başladı ve kendimi pilates üstünde sıcak suya bıraktım ama sancılarım inanılmaz sıktı. 25 lerde bile dayanamamaya başlıyordum ve 38 lere yükselebiliyordu. Sonra çok kısa bir süre yatakta dinlenmek istedim ancak duştan yatağa gelene kadar sancı yeniden gelivermişti bile. En iyisi sıcak suyun altında olmaktı. Ve benden kanlı bir şeyler dökülmeye başlamıştı. O kanlı şeyler dökülürken ve ben pilates topu üzerindeyken sürekli ıkınma hissi geliyordu zaten. Bu sırada Eşim ise 00.25 gibi ebeme sancılarımın sıklaştığını ve suyun altında olduğumu haber vermişti, daha sonra 01:00 de kustuğumu söylemişti, ebem ise kusmanın çok iyi olduğunu bebeğin bu sayede rotasyonlarını yaptığının habercisi olduğunu söylemişti, daha sonra ben artık pilates topunun üstünde ve sıcak suyun altında dahi sancılara dayanamadığımı ve sezeryan istediğimi söyledim nöbetçi kat ebelerine. Çünkü hala 2 cm diye düşünüyordum saat geçmiyordu. Ve ben ilk doğumun 8-12 saat sürdüğünü düşündüğüm için şimdiden böyle dayanamıyorsam asla doğuramayacağımı bu yüzden bu sancıları boş yere çekmek istemediğimi söyledim. Sonra onlar muayene etti ve 5 cm olduğunu söylediler. Ve ben inanamadım çünkü az önce belirttiğim gibi bu kadar kısa sürede 5 cm olamayacağını düşünüyordum. Beni motive etmek için öyle söylediklerini düşünüyordum. O zaman epidural istediğimi belirttim. Ancak epidural hiç zaman kalmamıştı. Tabi bu sırada sürekli eşime ebemi aramasını söylüyordum. Eşim ise 1.38 de ebemi aramıştı. Ebem ise 10 dk içinde yanıma gelmişti. Ben onu görünce hemen sarıldım ve ağlamaya başladım. Daha sonra ebem muayene etti ve 10 cm olduğunu doğumun başladığını söyledi ve beni bulunduğum yatakta ıkındırmaya başladı ardından hemen 1:50 de tekerlekli sandalyeye oturtup doğumhaneye çıkardılar o sırada eşim eve kordon kiti almaya gitmişti. Doğumhaneye geldiğimde hemen masaya çıkarmadılar ve orda squat ve çömelme pozisyonlarında 4 defa ıkınmamı istediler ve 3.nün ardından yoruldum artık diyerek masada ıkınmak istediğimi söyledim ve masada ıkınmaya devam ettim ancak sancının geldiği anı yakalayamıyordum çünkü sadece ıkınma hissi geldiğini hissediyordum ve nefesimi tutmaya geç kalıyordum. Böyle böyle 4-5 sancının ortasında yakalayabildim ve ıkındım ancak nefesim yarısında başladığı için başarılı olamadım en sonunda kendine gel Ayşe dedim ve sancıyı en başında yakalayabildim ardından derin bir nefesle hiç bırakmadan ıkındım ve hayal ettiğim ana saat 02:25 te kavuştum. İnanılmaz güzel bir sıcaklık ile bir rahatlama ve bebeğim muhteşem kokusu ve kadifemsi teniyle kucağımdaydı. Sonuç olarak ise aktif doğum sancısını hesap edersek dayanamadığım sancılar ve doğum aşaması 2-2.5 saat kadar sürdü. Bunun 2 saati odamda muhteşem bir sancı ile son yarım saati ise doğumhanede geçti. Bebeğime kavuştuktan sonra beni anestezi ile uyutmuşlar ve dikişlerimi yapmaya başlamışlar. Normalde kesim yok ancak bebeğim gelmek için küçük bir yırtık oluşturmuş onu dikmek için 2-3 dikiş atmışlar. Ancak bu yırtık popomla bebeğimin çıktığı yerin arasında ortada bir yerde kendiliğinden oluşan bir yırtıkmış. Onu da estetik bir şekilde dikmişler.