Lenay223 merhaba canım benim de bebeğim on gün küvözde kaldı. Emzirmeye gidiyordum son günlerinde ama hem çok uyuduğu için hem de biberona alıştığı için memeden emmiyordu. Ben de damlatarak veriyordum. Eve gelince bazen annem bazen eşim yardım etti, büyük oranda aştık meme reddini. Şöyle ki normal emzirme pozisyonunda sen rahat bir şekilde otur, tabi önce kafan rahat olsun hiç stres yapma. Odaya da yanındaki yardımcı olacak kimse hariç kimseyi alma. Şırıngaya mama ya da sağdığın sütünü doldur. Memeni bebişe vermeye çalış, kendini geri atacaktır ama ne kadar ağlarsa ağlasın sen devam et. Bir yandan yanındaki kişi şırıngayla memenin üstünden akacak şekilde sütü sıksın, bebiş sütü hissettikçe yaklaşacaktır sana. O sırada kafasını da incitmeden bastırın. Bu şekilde birkaç gün alıştırma yap hiç pes etme. Uzun yazdım ve tam anlatamadım ama sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım. Ben de çok uğraştım anlarım halinden. O ağladıkça ben ağlıyordum. Sanki memeyi değil de annesi olarak beni istemiyor diye düşünüyordum. İlk yapman gereken dediğim gibi psikolojik olarak hazır olman ve yanına birini alman. Ha şöyle ki sütüm yoktu ama her beslenme saati geldiğinde yine de devam ettim aynı alıştırma çabalarına. Benimki iki gün sürdü ve üçüncü gün büyük oranda tutmuştu. Şunu da söyleyeyim moralini bozmam inşallah. Sütüm pek artmadı hatta tek mememden geliyor. Yüzde doksan beş mama veriyorum ama gece hariç gündüzleri her beslenmesinde bir saat memede tutmaya çalışıyorum doymasa bile.