biranneninbirbebegi Kizlar önceden burada bir hesabim vardi. Ama dogum sirasinda uygulamam silinmis. Tekrardan hesap acmak zorunda kaldim. Neyse gelelim dogum hikayeme. Öncelikle benim hamileligim cok zor gecti. 9 ay hic bitmeyecek zannediyordum. İlk üç ay düşük tehlikem oldu ve 4 ay boyunca lavabo disinda yataktan kalkmadim dyebilirim. Annem ve esim bu konuda cok yardimci oldular hicbi is yaptirmadilar Allah onlardn razi olsun. İlaclarla bebegim bana tutundu cok sükür. 5-6-7. Aylarim cok güzel gecti ve bu aylarin hamileligin en güzel zamanlari oldugunu düsünüyorum. Bu aylarda bol bol gezdim ilk zamanlarin acisini cikardim. geldik 8.9 aylara. Hamileligimin son zamanlari gelmisti. Ama bi türlü doguramiyordum.😅 ben ne zaman dogurcam dememden herkes cok sıkılmıstı artık. Artik yolda yürüyemez hale gelmistim. Her gün agrilarim olurdu ve saat tutardim evet simdi dogurcam derdim her gün bugün dogurucam diyerek uyanirdim. Ve bi gece kanamam oldu. Suyum filan gelmemisti henüz sancilarimda cok düzenli degildi. Düzenli takip edildigim hastaneye gittik. Sancilarima baktilar dha dogum baslamamis dediler eve gönderdiler. Öyle üzüldüm ki elim bos döndüm yine doguramadim diye 🙈 ertesi sabah doktoruma yazdim o da kanamanin normal olmadigini ama telas yapmamam gerektigini söyledi hemen gel bi kontrol edelim icimiz rahatlasin dedi. Hastaneye gittik hastane bize 2 saat uzaklikta. ama ben hic telas yapmadim. Hastaneye gittigimzde doktorum dogumu baslatmasi gerektigini söyledi seni böyle eve gönderemem dedi ama normal mi sezeryan mi sen karar ver normal istersin sancin yok suni sanci vercem ama sonra sezeryane dönerse beni suçlama o kdr aci cektim böyle oldu deme dedi. Bende sanci cekmeyi kabul ettim bi deneyelim dedim. Bana lavman vs vs gerekli islemleri yaptilr yatisim yapildi sonra sanci vermeye basladilar acilmam vardi biraz daha sonra istenilen acikliga ulasinca epidural vurdular ama sancilari hala hissediyordum 130 140 oluyordu sabretmeye calisiyodum ama yok böyle birsey yani o yalanci sancilar hicbiseymis gercek sanciyi cektim. 9 saat suni sanci cektim epidural bana yaramadi hala bacaklarimi hissediyordum üst üste epidural yapildi daha sonra esime anneme veda ettim doguma alindim cok korkuyordum tepemde bi isik ve kücücük odada kimsem yoktu sanki zaten dogumdan korkuyordum hep zamani gelmisti ama ikinamiyordum cünkü hissetmiyordum bacaklrimi sanci geldiginde söylüyorlardi ama bi türlü beceremedim ikinmayi bu yüzden doktorumda cok kesti o an dedim keske sezeryan olsaydim. veee o an bebegimin dünyaya geldigini söylediler ama aglamamisti neden aglamiyor diye telaslandim korktum o an acimi unuttum ve prensesim sonra aglamaya basladi hemsire göğsüme yatirdi herseyi unuttum resmen 🙈🥰 sonra kizimi götürdüler giydirmeye. Bi saat doktorum beni dikti 🙈 cok dikisim vardi. Bi saat sonra kizimla beraber odamiza gittik. Tabii önce babasina cikarip göstermisler ilk kucagina babasi almisti. Odaya gittik epidural etkisi gectikce agrilarim basladi ama kizimi gördükce unutuyordum gece uyuyamadim ona bakmaktan ve acidan o gece emzirmeye calistim biraz sütüm yoktu ama emzirmeye calisiyordum yinede ☹️ Sabah oldu bebekleri kontrol icin götürüyolardi ben uyuya klmisim hemsire bebegimi götürürken uyandim anneme sordum nereye götürüyolar diye kontrol icin dedi. Daha sonra duramadim odada zorla kalktim yanina gittim hemşire beni geri gönderdi odama ben getircem bebegini dedi herkesin bebegi gidiyordu ama benmki bi türlü gelmedi. Meger bebegim nefes alamiyormus bi sikinti varmis küveze alinacak dedi ben cok üzüldüm aglamaya basladm. bebegimi benden ayirdilar diye cok üzüldüm doktor geldi bize bilgi verdi akcigerleri enfeksiyon kapms benden bunu duyunca iyice üzüldüm ne zaman cikarcaklri blli degildi sürekli kizimi görmek istiyordum yukari cikiyordum ama göstermiyolardi sütümü makineyle sagmaya basladm makine göğsümü yara yapti göğüslerim aciyordu ama ona götürmek zorundaydim sütümü iylesmesi icin ☹️ Hemde bi bahane ariyordum onu görmek icin yogun bakimin önünden ayrilmiyodum artk hemsireler aciyordu iki gün küvezde yatti daha sonra yanima verdilerr dünyalar benm oldu artk yanimda kontrol edilcekti kablolara bagliydi ama olsun yanibasimdaydi sonucta hastanede üc gün kaldik doktor cikabilirsiniz dediginde nasl hazirlandim size anlatamam kacar gibi ciktim o hastaneden 😔 eve geldik göğüslerim iyice yara olmustu aglayarak emziriyordum esim bacaklarimi tutuyordu sütümde zor geliyordu ama olsundu emzircektm ama sütüm yetmiyordu bebegm sürekli emmek istiyordu mecburen mama verdm ☹️ O kdr aci cektm ama olsun o doysun yeterki mama yesin ☺️ Dikislerimde coktu cok canm aciyordu ama sabrettim hepsi gecti. Birbirimize alistik suan artk onu cok iyi anliyorum. Sunuda ekleyeyim aklima gelmisken benm bebegimde tiroid rahatsizligi cikti bunu duydugum zman kendimi cok üzdüm ama bosa üzmüsüm diyorum. Ve suunu söylüyorum kizlar dogumdan korkmayin hamileligin tadini cikarin kendinizi hicbisey icin üzmeyin biraz uzun oldu ama buraya kdr okuduysaniz tsk ederim varsa sorulariniz cevaplayabilirim 💕
Zhraaltun biranneninbirbebegi hayrli ugurlu olsn canm masallh rabbm uzun omurler versin mniginede😊 dikerken ve keserken cokmu aciyo hissett mi🤦♀️🤦♀️
Tostosunannesi biranneninbirbebegi Yaa bi gün bizde yazabilecek miyiz artık 😍 Gözün aydin olsun canim rabbim o kötülükleri evladinla göstermesin bi daha insallah 🤗
biranneninbirbebegi Zhraaltun amin sagolun 🥰 hic hissetmedim cünkü cok fazla epidural almistim bacaklrimi bile saatler sonra hissetmeye basladim
biranneninbirbebegi Tostosunannesi amin tsk ederim 🥰 bende hep öyle diyordum zaman gecmiyor gibi geliyor ama geciyor simdide inanin hamileligimi özlüyorum 🤣 cok degisik bi duygu
Burcu582 biranneninbirbebegi gözün aydın canım okurken yaşadım bende yaklaştıkça doğum çok korkuyorum inşallah bizede nasip olur doğum hikayemizi yazmak💕
Simayyy biranneninbirbebegi çok geçmiş olsun sağlıkla büyütün bebeğinizi, bebekte neden troid çıkmış peki? Sizde var mıydı? Hipotroid mi hipertroid mi? Tedavi olarak ne uygulanıyor? Geçici bir durum mu?
biranneninbirbebegi Simayyy tşk ederim bende ve ailemizde yok bazi bebeklerde olabiliyormus suan ilac kullaniyor gecedeblir ömür boyu ilacta kullanablrmis