ZeyHus33 Arenbade bagzi hastane Mama verdirtiyor ben gittimde doktor demişti biraz verin diye benimkiler 1 ay boyunca mama verdim ve sık emzirdim 2 cocuktada böyle yaptm Benimkiler 2 yaşına kadar emdi Mamayida 1 ay verdim sonra kestim bundada böyle yapcam mama sarılık fln gidene kadar vercem sık emzircem sonra brakcam Çok alismasin die çok sık mama vermedm
2727dfne Arenbade yanlış anlamayın ama zaten ihtyac durumunda hastanede mama veriyorlar ilk gun 200 gr ve kilo kaybetmesi cok dogal eger siz sık sık emzirip saygım yaparsanız o mamaya gerek kalmaz benim kızım sarılık olmasına ragmen doktor dedi mama vermiyosun dedi sagıp şırıngayla yada biberonla agzına sık dedi sagabilirsiniz benim pompam bile yoktu elimle sagdım her emzirdikten sonra ya onların midesi daha cok hassas doktor demeden mama almanız biraz bana göre sacma onun yerine gögüs pompası daha cok alternatifiniz olabilirdi bde mamayı ilk veren sonra bırakmıyor cünkü emzirmek yerine mama vermek daha kolay oluyor benim kuzenlerim dogar dogmaz mama verdiler sütüm yok dedi yalan halbuki sütleri kıyafetlerini ıslatırdı bende sagm yaparak fazlalaştırırdım 18 ay emzirdim her gördüklerinde bıkmadın mı sıkılmadın mı cocuk 6 aylık olmuş memeye ne gerek var artık derlerdi sanki ben kötü bişey yapıyorumda omlar iyi bişey yapıyor gibi davranıyorlardı
2727dfne Esrass21 emzirmek yerine günde bir gece de mama verirseniz sütünüx yetmez cünkü süt emzirdikce gelir ve siz o cocugun emecegi 3 4 hakkında sütünüz hep fazlalaşacagı yerde azalır
Esrass21 2727dfne herkez kendini bilir burda zaten yeterse vermicem yazmistm ilk kez anne olmuyorum cok sukur bilgilerimde daha taze her anne bence kendi cocugu icin en iyisini bilir
2727dfne Esrass21 yetmezse yazmışsın ama sen onu bir kere verirsen zaten sütün yetmez süt emzirdikce gelir tabiki en iyisini bilir ama dogr dogmaz doktor ver demedikten sonra onun bunun demesiyle mama verilmez
Mzzz 2727dfne e bazen hiç gelmiyor benim 3 gün gelmiyor sen o mamayı alıp getirip yapana kadar ortalığı ayağa kaldırır 😂 ikinciye hamileyim kesinlikle yanımda mama bulundurucagim çünkü ilkgun gelmeye biliyor ve ben ilk bebeğimin ağlama sesleri hala kulağımda hala vicdan yapıyorum keşke daha bilinçli bilgi olsaydım mamayı nasıl kullanmam gerektiğini ne ile nasıl vermem gerektiğini bilseydim
Ummuhanyeslova Arenbade o sana kalmış bu konularda anneye karışılmasana karşıyım emmesini sütünüzün gelmesini eminim sizde istersiniz ama gelmediği veya az geldi durumlarda mama verilmeli
pmkcn Arenbade ben acil doğuma gidince mama alamadım iyi ki de almamışım hastaneden önerdiler biberon ile beraber benim sütüm hiç yoktu göğsüme şırıngayla sıkıp verdiler benim bebeğim erken doğdu ve kilosu çok düşüktü o yüzden doktor bol bol emzir ama biberonla sağ ve mamayı da ver dedi aç kalmaması daha önemli küçük bebeklerde dedi
Sadeceanne2 Arenbade gerek yok mama koymanıza kaşık biberon ve sağma makinesi koyun. Zaten Allahın izniyle sütünüz geliyor gelmese bile devlet hastanesinde bile veriyorlar Onların verdiği mamanın markasına göre alın zaten her yerde satılıyor boşu boşuna para vermeyin anne sütü iki üç gün zaten azıcık gelir 1 kirax kadar 3. Günü çilek kadar bu şekilde devam eder gider gelen süt yeterlidir azıcıkta olsa
Alyadefne prens_prenses_annesi hiç sağdınız mı peki yoksa sadece emzirmekle mi sütünüz geldi çünkü ben hiç sapmadan sadece emziren anneler duyuyorum öyle yapmak istiyorum
prens_prenses_annesi Alyadefne sagmadim sadece uzun yola gttimde vermek icin sagip biberona koydum 2 3 defa okdr otobuste emziremem diye
Reina Arenbade bence kendinizi şartlamayın. Ben biberon bile almamıştım onun yerine sağma makinesi almıştım. 3. Günden sonra epey artmıştı sütüm. Zaten ilk üç gün öyle çok fazla beslemiyor olduğu kadar
Melosunannesii Arenbade benim iki çocuğumda da istediler kayınvalidem doğum yaptığım şehri bilmediginden zorlandi üni hastanesinde doğum yaptım merkeze uzaktı bunda alıp koyucam yanima
Mzzz MorKelebek54 benim 3 gün sütüm gelmedi şırınga ile mama verdik ve ordaki hemşire sakın mama vermekten kaçınmayın bu sefer satılık olur demişti yani zaten ilk gün özellikle coğu insanın sütü gelmiyor sanki zehir verecekmiş gibi bı hallere girmeyin zaten o bebek doyans kadar ortalığı ayağa kaldırır tavsiyem şu arkadaşa sütun olmasa bile herzaman boşta olsa emzir ki sütun grlsin biberon kullanma şırınga yada kaşık biberon kullanabilirsin
MorKelebek54 Mzzz tabiki sut gelmiyosa mama verilir. Ama sutum ya gelmesse dusuncesiyle emzirilmesine karsiyim ben. Umutsuzluk bunun adi🤦🏻♀️ mama vermek ikinci planda olmali ilk olarak sut gelmesi icin daha fazla ugras gerekiyo bence tabiki herkez bur degil yorumumdada bunu savundum zaten ☺️
Ess31 Arenbade Benim cocugum da sarilik gecirdi, kan degeri çok yuksekti. Sutum gelmedigi için hemen, mama onerdiler ve sagma yap dediler. Sagdigimi verdim ve 10 cc kadar mama verdim. Cok sukur sariliktan kurtuldu.
Limonumsu Arenbade kesinlikle biberon başlamamanızı öneririm daha doğum yapmadan araştırmanız iyi olmuş bence h biberon almayın bile bana kalırsa inşallah gerek olmaz. Bebeğinizi emzirebildiginiz kadar emzirin sütünüz yetmezse doktor önerirse tabi ki mama başlayın ama biberon yerin eds(emzirme destek sistemi) araştırın en olmadı kaşık biberonlar var çocuğun ağzına dökülen onlardan temin edin ama biberonu ilk günden tutan bebeklerin ilerde memeyi reddetme ihtimalleri çok yüksek oluyor maalesef