Betus1616 Kızlar 37+3 haftalik gebeyim, yarın cati muayenem var, muayeneden sonra 2-3 gün sonra doğumum başladı diye yorumlar okudum burda gerçekten cati muayenesi doğumu tetikliyormu
Zeyyno_ Betus1616 Bazilarnda tetikliyor bazilarnda bişey olmuyor o yüzden net bişey sylenilemez %50olabilir😁
Adilee Betus1616 ben dün gittim kontrole, (devlet hastanesi) ve 37.haftama giriş yapmıştım. Doktorum çatı kontrolü falan yapmadı. Neye göre kontrol kararı alıyorlar? Bir bilginiz var mı acaba? Ki ben yapabilir diye hazırlıklı da gitmiştim.
Dileeeekkk64 Betus1616 ben bugün oldum çatı muayenesi kuzum ne bir kanamam oldu ne de başka belirtim 🤗 içini ferah tut herkeste tetiklemiyor çok da kolay bir muayene
Betus1616 Adilee bildiğim kadarıyla sezeryan dogum düşünüyorsanız cati muayenesi yapmıyorlar ama vajinal dogumda bakiyorlar
Dileeeekkk64 ozlemprlk16 her kontrolde yapılıyor mu kuzum doğuma kadar bende bugün doktoruma onu soracaktim unutmuşum
ozlemprlk16 Dileeeekkk64 evet benim doktorum yaptı hatta başta 2 parmak sonra 3 sorna 4 şeklinde çok uğraştı normal olsun diye ama bende rahim duvarı kalınlığı vardı bu yüzden hiç açılmam olmadı hiç belirti de yoktu mecbur sezeryan olmak zorunda kaldim
Zeyyno_ Betus1616 Yok cnm muayene aynı heryerde ama olabilir belki bazıları doğum olsun diye bişey yapiyodur😂😂
sedef_kayakrts Çatı muayenesi kadar saçma bir şey yok ben asla istemiyorum bakıcaz bakmak zorundayız deseler bile yaptırmak istemiyorum diycem
Betus1616 sedef_kayakrts neden böyle düşünüyorsunuz cati darlığından veya bebegin kafa yapısından dolayı vajinal dogum zor olabiliyor o yüzden bakılıyor diye biliyorum
sedef_kayakrts Betus1616 çünkü çatı darlığı normal doğuma engel değidir. İnsanın vücut anatomisine Göre bebeğin geçişi zaten uygun. Nasıl kilosunu boyunu tam tahmin edemiyorlarsa çatının dar olup olmadığını da tam tahmin edemiyorlar. Bu yüzden zaten bazı ebeler de tavsiye etmiyor çatı muayenesini. Mesela Yurt dışında böyle bir muayene bile yok. Ve sezeryan oranı Türkiye’de çok fazla.. ablama çatın dar normal doğurmazsın sezeryan dediler ablam 4300 gram bebeğini normal doğurdu. Bu sebeple iyi ki başka hastanede doğum yaptı zaten o hastanede ki doktoruda ben çatı muayenesi yaptırtmam gebelerime bu çok gereksiz bir uygulama demiş ben de baya araştırdım. https://www.instagram.com/hazaldeutschmann?igsh=b3YxemFrcnhnYzdl. Bir çok ebe de aynı şeyi söyler Hazal hanım da dahil