11.06.24 te 38+5 te minik kızımla kavuştum arkadaşlar. Size süreçten bahsetmek isterim belki yardımım dokunur. Şu an bunları hastaneden yazıyorum bugün taburcu olacağım inşallah♥️
Öncelikle planlı sezeryan olmamın nedeni bebeğim makat gelişliydi yani dönmedi. Sezeryana alınacağım son dakikaya kadar doktor belki bi ümit dönmüştür diye baktı ama yok dönmedi😁
O nedenle normal doğumu çok istesem de sezeryanla geldi minik kuşum.
Ben ilk önce özel takipliydim. Ancak sona doğru sezeryan olduğu kesinleştikçe dedim madem sezeryan olacak para vermeyeyim ve devlette olayım. Kararımdan da elhamdülillah çok memnunum. Çünkü ben özele gitme nedenim süprizleri sevmemem. Doktorum belli olsun ve onda doğum yapayım diye istiyordum. E sezeryan olunca bu süprizi gerek kalmıyor. Isparta şehir hastanesinde Hüseyin Özyurt hoca ile sezeryan oldum. Kendisinden çok çok memnunum. Çok ilgili işinde ehil biri. Yine Isparta Şehir hastanesi çalışanları hepsinden memnun kaldım hepsi çok tatlı hepsinden Allah razı olsun. Asla özeli aratmıyor ve hepsi çok nazik. Elbette bu bakış açısında benim pozitif odaklı olmam da etkili arkadaşlar. Çünkü ufak tefek şeyleri kafaya takmadım her insana o da bir insan gözüyle baktım ve bebeğime odaklandım böylelikle her şey çok tatlı geçti ♥️
Şimdi sezeryaj günümü anlatayım. 11.06 Salı günü sabah yedi buçuk yatışım yapıldı. Epey bi bekledim sezeryan sıramı. Hüseyin bey o gün doğumhaneci olduğu için acil gelen doğumlar elbette benden önce alındı. Velhasıl bana sıra geldiiii ve ben alındım. Sezeryan ekibi yine çok tatlıydı. Sizin enerjiniz nasılsa insanlar öyle size dönüş sağlıyor arkadaşlar siz de hep pozitif kalın. Ben bebeğime kavuşuyorum diye sevincimden herkes iyi tatlı geldi yani bana 🥰
Masaya oturdum anestezi doktoru genel mi istersin spinal mi dedi ben spinali seçtim. Eğildim derin nefes aldım ve iğne yapıldı. Kızımı düşündüm. İnşirah okudum. Size yemin ederim hiçbir şey hissetmedim. Hiç yani. Zaten iğne yapılınca hızlı bir süreç başlıyor çünkü anestezi vücuda yayılıyor. Hemen yatırıldım perde gerildi. Kollarım iki yana açıldı. Çok fazla kablo oluyor üstünüzde arkadaşlar . Bir yandan nabız bir yandan kalp damar yolu falan hepsine bakıldığı için. İşte o esnada benden kaynaklı değil o kablolara sağ kolum dolaştı ve biraz onu kurtarmaya çalıştılar. Daha sonra benim omzumda oluşan anestezi ağrısı benim tahminimce bundan kaynaklı oldu. Başımı mümkün mertebe oynatmadım çünkü. Başımda duran hemşire ablayla konuştum durdum hep. Abla geliyor az kaldı vs bana bilgi verdi. Derken miniğimin ağlama sesini duydum🥹 Allahım hayırla sağlıkla hepinize nasip eylesin dünyanın en güzel ama en güzel sesi. Sonra Dr bana gösterdi bak bakalım kime benziyoooo diye. Derken bebişim sağlık kontrolüne gitti. Az sonra yanağımda pamuk gibi ipek gibi bi şey hissettim miniğimi yanağıma koydular. Bana dokunduğu gibi sustu🥹 demek seni istiyormuş annesi bu dediler 🥹 Allahım nasıl güzel hisler🥹
Bu arada arkadaşlar bütün bunları daha yeni yeni idrak edebiliyorum. Çünkü ben hem doğum esnası hem sonraki bir gün falan doğum yaptığımı hala idrak edemedim. O anları tam anlamıyla böyle hissedemedim. Çünkü çok hızlı ilerliyor her şey ve gerçekten idraki zor. Yani benim öyle oldu. Neyse sonra benim dikişimi kapattılar ve odaya getirildim. Beni odaya alırlarken bebeğimin giysileri benim üzerime konuldu ben bir şeyler olduğunu anladım. Meğer küçük tavşanımın satürasyonu düşünmüş ve hemen küveze alınmış. Açıkçası biraz narkoz kafası çok da o esnada bebeği düşünemiyorsunuz. Ertesi sabah çıkar dediler. Bir kez küvezdeyken gördüm. Yüzüne dokundum. Kucağıma vermediler. Sütüm etkilenmesin diye ağlamamaya çalışsam da ağladım. 😔Ertesi sabah yoğun bakıma gittim. Bu sefer de idrar yolu enfeksiyonu var dedi Dr ve antibiyotik tedavisine başlandı. Ama iki kere emzirmeme izin verdiler. Onun dışında pamuğumu görememeye izin yok. Babası da sadece bir kere görebildi. Hiç dokunamadı bile. Duanızı eksik etmeyin bebişime Rabbim tüm bebişlere şifa versin. Moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama serviste hep bebek sesleri var ve bizim odamızda bebeğimin olmaması elbette içimi burkuyor. Olsun her şey Allahtan. Elbette var bir hayır. Mesela aşırı yoğun bir anestezi ağrısı çektim arkadaşlar. Dikiş ağrısıymış başka bi şeymiş yanında sıfır kaldı. Bildiğiniz ağladım. Diyorum o esna sa bebeğim de olsa belki onu tutamicaktım bile iyice strese girecektim. Her şeyde var bir hayır. Çok detay var tabi daha sorularınız varsa cevaplarım çok uzun oldu okuduysanız teşekkür ederim Rabbim hepinize sağlıklı sıhhatli güzel kolay doğumlar nasip etsin ♥️