drn5410 Hiratuba asrın anlam olarak o asra ait demekmiş ben olsam koymazdim manasız geldi.. Tuna nehir anlamında diyor içlerinde en hoş gelen de o. Yekta ismi çok sıkıntılı bir isim insanlar ismin özelliğini taşıyorlar ve çok ağır bir isim Yekta olan tek Zat Cenabı Haktır çocuğun taşıyabileceğini düşünmüyorum karar yinede sizin tabiki ama benim için manasının güzel ve anlamlı olması önemli ☺️ hayırlı evlat olsun inşallah 🌸
Hiratuba drn5410 canım önerilerin için çok teşekkür ediyorum çok güzel açıklayıcı yazmışsın dikkate alacağım mutlaka 🥰
EceQueen Çok güzell en azından yekta ve asrın farklı, hep aynı isimlerden bana gına geliyo artık😅 tunanın da enerjisi çok güzel.
Hiratuba EceQueen ahh kesinlikle inanır mısınız tamamen düşüncem bu yönde, herkesin çocuğu aynı isimlerde çünkü 🙈
degisimdonusum Biz de Yekta düşünüyoruz, henüz kesinleştirmedik belki daha hoş bişey gelir kulağımıza diye
Hiratuba degisimdonusum yekta kulağa hoş geliyor ama beni düşündüren sadece anlamı. Eşsiz benzersiz demek günaha girmiş olur muyuz ondan dolayı içime sinmiyor
degisimdonusum Hiratuba Yani ben onu öyle düşünmüyorum, şahsına münhasır birisi olacak gibi yorumluyorum. Yoksa Yaratıcı anlamında düşünmüyorum. Birtanem anlamında düşünüyorum :)
degisimdonusum Yekta ismi, olumlu anlamlar taşıdığı ve İslam inancına aykırı bir anlam içermediği için İslami açıdan caizdir. Şöyle de bir açıklama buldum googleda. Koyan kişiler de evlat olarak eşi benzeri yok, birtane anlamında koymuşlardır diye düşünüyorum.