Herkese merhabalar 9 ay boyunca happymom uygulamasını takip ettim ilk defa anne olduğum için buradaki uygulamadan buradaki arkadaşların yorumlarından çok faydalandım hepsinden Allah razı olsun kendi doğum hikayemi hep anlatmak istiyordum 6 ay sonrasında nasıl oldu bayağı bir geç oldu ama geç olmasın diyelim ben de kendi doğum hikayemi anlatmak istedim burada çünkü diğer arkadaşların doğum hikayelerinden çok faydalanmıştım önceki tecrübeli annelerin bilgilerinden de çok faydalanmıştım biraz uzun olacak ama okumak isteyenlere bir tavsiye niteliğinde olsun isterim ilerleyen zamanlarında benim de burada bir hatıram kalsın istediğim için doğum hikayemi anlatıyorum şöyle ki 39 + 2 olduğumda gece sabah 4′te sancılarım başladı böyle aynı adet sancısı gibi diğer arkadaşların da dediği gibi sonrasında anladım suyum geldi arkadaşlar aynı böyle nasıl diyeyim idrarını tutamazdı gibi akar gibi böyle bir su geldi ondan sonra sudan sonra pembe bir leke geldi pembe leke geldikten sonra bunun nişan olduğunu anladım ben sonra pet taktım 2 pedim de ıslandı eşime haber verdim bugün dedim doğum başlayabilir dedim hafif hafif sancım geliyor dedim sonrasında bekledim gece 4.00′den sabah 9.00′a kadar şey yaptım bekledim tabii sancılarım düzeltildi ara ara geliyordu hep hemen uygulanmasındaki sadece sayar’dan böyle arada takip ediyordum ama şeydi yani bazen 5 dakikada belli bazen 3 dakikada verir bazen 10 dakikada bir düzensiz yani sancılarım sonrasında sabah 9 değil 10.00′da hastaneye gittik biz hastaneye gittik hastanede kontrol edildi açıklık bir ya da 2 santimdi ama suyum geldiği için önceki kontrolde de suyum az olduğu için geri eve göndermedi Ankara Etlik şehir hastanesi sonrasında yatış verdiler bana saatte 11′e geliyordu doğumhaneye aldılar normalde onun için bekliyoruz evde normal sancıyı çektim normal doğum aldılar orada da biraz işte nestle’ye falan bağladılar sancı çıktı Bir süre sonra suni sancı verdiler suni sancıdan sonra tabii ben artık kıvranmaya başladım resmen su tabii ara ara yine akıyor sabah 4′te baştan sancılarım ikindiye doğru dörde kadar Sony sancıyla devam etti ondan sonra biraz sanırım son sandım da uzun attırdılar o arada işte bebek strese girdi sonrasında oksijen falan da verdiler bana oksijen maskesi saat 4.00′te doğru çocuğunun nabzı düşmeye başlayınca da sezeryan aldılar tabii o kısımlar benim için resmen bir travma gibi çünkü normal sancıyı çekiyorsun çekiyorsun yedi santime kadar açıklık oluyor tam her şeyi artık beklenen seviyedeyken bir anda çocuğunun havuza düşüyor o böyle bütün Doktorlar başıma üşüyor işte bu arada ben çok korktum eşim de çok korktum sonrasında tabii üstünde ben haykır haykıra verirsiniz sercan’a getirdiler sezeryan aldılar işte Dördü 10 geçe sanırım dört dörtlük yapıyorum 4.10 geçiyor tam hatırlamıyorum kızım dağda kızımın yanıma koymuşlardı o an gerçekten hala gözümün önünde yani dedim ki şu anda Allah’ım bu güzel bebek benim yani inanamadım o anda gerçekten ne kadar güzeldi o kadar tatlıydı teyzeler Rabbimden herkese nasip etsin kimsenin kucağına boş bırakmasın çok güzel bir duyguydu Allah razı olsun annem de hep yanımdaydı o beni indirdi kaldırdı falan derken eve getirdiler banyonu falan yaptırdılar çabuk toparlandım yani şey olmadı öyle uzun süre sezeryanarları falan çekmedim şükürler olsun inşallah dikişlerim de çok iyi kaynamıştır hani bir sıkıntı yoktur benim doğum hikayemde böyle idi arkadaşlar ama tavsiyen niteliğinde olması açısından şimdiki aklım olsa nasıl yapardım geriye dönüp baktığımda bir kere o doğuma hazırlık hareketlerini çok yapardım ben o anda yani bir gaflet anımı mıdır nedir çok yapamadım açıkçası bir de tedirgin oldum Bir taraftan su gelince işte şey olunca böyle bilemedim yani çocuğunun suyu azalınca bol bol su içerdim arkadaşlar gerçi bu ahududu yaprağı çayını içtim Meryem Ana otunu da bir sürahiye koydum onu da açılmasını bekledim hani o konularda onları hep yaptım kur’anımı okudum namazımı kıldım hazırlıklı bir şekildeydim hani çantam falandı önceden hazırlamıştım ama ne yapardım daha çok evde beklerdim bol bol su içerdim suyum daha çok azalır diye korkmazdım o hareketleri bolca yapardım ta ki son ana kadar artık hareket edemeyecek durumda da olursam eve ambulans çağırırdım yani o şekilde yapılabilirdi bence dediğim gibi arkadaşlar bunlar size tecrübe niteliğinde olabilir isteyen arkadaşlar da bundan faydalanabilir benim yapamadıklarım İnşallah siz yapabilirsiniz Rabbim hepimize su gibi kolayca akıp giden doğumlar nasip etsin Rabbim evlatlarımızı bize bağışlasın bu şekilde