Herkese merhaba, 15 Nisan 2024 tarihinde gebelik zehirlenmesi nedeniyle aniden doğum yaptım. 28 hafta 2 günlük bir oğlum oldu. 57 günün uzun bir sürecini yoğun bakımda, ardından anneli odada ve sonunda dün itibariyle taburcu olup evimizde geçirmeye başladık.
Zor zamanlar yaşadık. Beyin kanamaları, kalpte delik, oksijen düşmesi, apneler. Çoğu prematüre annenin aşina olduğu şeyler. Çok şükür şu an tüm o kötü şeyler geçti. Taburculuk sırasında işitme testi yapılıyor ne yazık ki işitme testini geçemedi. Kulaklarının gelişmeye devam ettiğini ve endişelenmemem gerektiğini söylediler. Test bayram sonrası tekrar yapılacak. Ancak bu sürelerde kakasını düzenli olarak günde 2-3 sefer yapardı. Reflü ve sütümü biberondan içme esnasında yaşadığı apne nedeniyle anneli odada gaviscon şurup başlatıldı, taburcu olurken şurubu kestiler. Sebebi bumu bilmiyorum ama bebeğim kabızlık yaşıyor. Sadece anne sütüyle beslendiği için korkmana gerek yok dediler ama hastanede başlayan ve 72 saatten fazla zamandır devam eden kabızlık yaşıyor. Sürekli ıkınıyor, gazını kendini zorlayarak çıkartıyor. Masajlar, zeytin yağları, poposuna ufak uyarı tüm yolları denedik. Bu durumu yaşayan, çözümü olan tecrübeli annelerden fikir ve yardım bekliyorum.
Herkese sevgiler.