Sinemm65 Kızlar normal doğumdan aşırı aşırı korktuğum için sezaryen olmak istiyorum gerçi ondan da korkuyorum ama neyse😄 32. Haftadayım herhangi bir erken doğum riskim sancım tansiyon şeker vs yok güzel gidiyor yani. 38. Haftama kadar beklemek istiyorum acaba bekletir mi doktor bir sonra ki randevumda konuşacağım ama merak ettim sizler kaçıncı haftalarda oldunuz isteğe bağlı olanlar? Ve nasıl geçti ? 🌸
Lalemmm12 Sinemm65 36 da git özele canım orda fiyat sözleşmesi var onu sabitle ve spinal mi anestezi mi diye konuşacak doktor seninle ve son kontrol yapıp sana gün vericek 38 e kadar beklersen sonra gidersen almaz
Lalemmm12 Sinemm65 zaten 38 de sezeryana alıyor 😊 şuan benim isteğe bağlı sezeryan ve 36 haftadan beridir bekliyoruz ani bişi olmadığı sürece 38 de alıcak bebeği şuan 37 yim az kaldı
Rapunzelinanasi Sinemm65 benim doktorum normalde 38 i geçmeden almıyordu ama bizim ısrarımızla (eşim askeri personel, göreve gitmeden önce bebeğimi biraz görmesini istediğimiz için) her şey yolunda olduğu için, doktorumun da onayı ile 37+6 da aldı bebeğimi.
Akyuz_90 Sinemm65 isteye göre kabul etti benim doktorum devlet hastanesi sezeryanla doğum yapcam yarın nasip olursa günümü çok heyecanlıyım hayrlisi🥲🌺
Sinemm65 Lalemmm12 yok özele gidiyorum zaten. Ama doğumu sezaryen istediğimi söylememiştim 36. Haftada gün veriyorlar diye. 33 de kontrolüm var işte o zaman söyleyeceğim
Sinemm65 Lalemmm12 yaa hayırlısı olsun sağlıkla alın kucağınıza. peki son haftanız ya sancı vs oluyor mu? Benim daha sancım vs yok ama son haftalarda oluyor mu ? Sezaryen gününden erken gelir diye de çok tedirgin oluyorum 🌸
Gzmemn Rapunzelinanasi benimde doktor 39a kadar beklemek istiyor nerdeyse eşim askeri personel planlı gitmek durumunda kalıyoruz maalesef şu an 37+0 oldum muhtemelen ay sonu alır.
Lalemmm12 Sinemm65 hiç sancı çekmedim ama şuan çok ağrılarım var bebekte sanırım kilo aldığı için daha bi ağırlık yapıyor ve asagı inmiş sanırım ben öyle hissediyorum vajina ağrısı aşırı beter kasıklarıma kadar vuruyor ama sancı böyle değilmiş tabi artık ağırlaştığım için yük gibi geliyor bana
Sinemm65 Lalemmm12 benim de bu hafta başladı vajina ağrım. Pelvik kaslarımızın ağrısıymış sanırım. Uyurken sağa sola dönerken çok ağrım oluyor çok haftalar çok zormuş gerçekten. Bir de ayaklarımın altı çok acıyor 2-3 gündür. Yük ağır geliyor sanırım🙈
Lalemmm12 Sinemm65 ya kasıklarım ve vajinam aşırı ağrıyor sabah doktora gidicem direk ve bebeğin hareketleri çok azaldı durtmedigim sürece hareket yok suyum gelmedi ama iyi değilmiş öyle bence yarın doktor bana gün verir çünkü yataktan kalkarken gözlerim doluyor ağrıdan
Rapunzelinanasi Gzmemn bizim de 38 sonrası alırım diyordu. Son muayeneye gidip her şeyin yolunu görünce durumu izah edip olabilir mi diye sormuştuk. Sağolsun kabul etmişti. Bence siz de bir rica edin ama her şeyin yolunda olması çok çok önemli.
Sinemm65 Liyamm1 bayağı geç vermiş gibi siz mi öyle istediniz acaba normal mi yoksa 🌸 sağlıkla alın kucağınıza inşallah 🙏
Fatos01 Sinemm65 okuduğum gibi yazmak istedim evet kokutuçu gibi geliyor ama yanlış yere odaklısın ondan böyle korkuyorsun doğru nefes ıkınmayı bilmek bunları araştır ve biraz egzersiz yap bol yürüyüş inan bebek çıktığı an hiç birşey yokmuş gibi hiç bir ağrı sancı kalmıyor eğerki hiçbir sıkıntın yok ise normal doğum o kadar rahatki stres yapma ilk doğumda herkesin aklında deli sorular oluyor içini ferah tut hiç korkutma kendini ilk bebeğimde stresten kızım 2 gün kaskatı kesilmişti korkup hemen doktora gittiğimde annesi rahatlarsan bebekte rahatlar dedi eve geldim rahatladım sabah doğurdum rabbim tüm anne adaylarına normal veya sezaryen fark etmez sağlıklı hayırlı doğum nasip etsin
Sinemm65 Fatos01 ya ben kendimi biliyorum inanılmaz strese girip korkucam hem kendime hem bebişe zarar. Açılma kontrol etmeleride korkutuyor. Diş çektirirken bile bayılmak üzereydim doktor şaşırmıştı saatler sürmüştü. Hemen tansiyonum düşüyor fenalaşıyorum öyle anlarda. O yüzden sezaryen olmak istiyorum onda bile nasıl yapacağım diye düşünüyorum.
Liyamm1 Sinemm65 yok ben istemedim doktor ole dedi erken bile alalim dedim istemedi 😂 boyle daha iyi dedi o gun normalde calismiyordu ama benim için bile geleceğini soledi 🤣
Fatos01 Sinemm65 bu söykediklerini yaşadığında dünyaya o bebebişi getirmediğin için üstesinden gelemişsindir yanlış yere odaklan ma dediğim gibi acıyı bpşver sancı arada gelip diyor o kadar ben gülüyordum sancı anında hariç ama oda kaç saniyelik gelip gidiyor zaten ekstra birşey olsa doktor risk almaz sezaryen der tabi seni kararın ama korku stres yapma diye kendi tecrübemi yazmak istedim
Fatos01 Sinemm65 ikinci kızma hamileyim 27 haftalık aramızda kalsın arada bi korkuyorum sonra kendine gel 1 tane doğurdun ikinciyimi doğuramıycan diyip susturuyorum kendimi 😁😁 aslında ilk yada ikinci fark etmeksizin anne olarak hep bir tedirginlik var bizlerde ama her şeyden önce stres yapma o bebiş doğucak zaten normal bile olsa bi saati var sonrası sezaryen olur gene çıkartırlar kaçış yok korkuyu kulak ardı et bebeğin doğduğu an ilk koklayıp öpeceksin onu düşün sonrasını düşün hep kendini öyle motive et 💞
Sinemm65 Fatos01 öyle etmeye çalışıyorum işte ama benim de 1. Gebeliğim başıma neler gelecek bilmiyorum kan verirken bile ağlayan ben ayy ne çok narinim yaa. Doğurunca buraya post atıcam korktuğum gibi mi kolay mı çok daha zor mu burda anlatırım artık😄 sizde sağlıkla alın kucağınıza inşallah 🌸