Nur1020 Çocuklarına iki isim koyan anneler iki ismide kullanıyor musunuz çevrenizi iki ismide söylemeye alıştırabildiniz mi? İki isim verdiğinize pişman mısınız ?
Mercan_42 Nur1020 Oğlumun ismi Yağız Efe ve tek kullanmıyoruz kesinlikle kullanılmasınada izin vermem çevremde çift kullanıyor zaten koyduysam kullanlmak zornda diye düşnüyorm☺️
Dertsizgeliin Nur1020 iki isim olduğunda tek isim kullanılmamalı bence. Şahsen ben iki isim hiç kullanmam o yüzden kızıma ikinci ismi hiç düşünmedim şuan oğluma da düşünmüyorum
mickey Nur1020 İki ablamında çocuklarının hepsi çift isimli. Doğdukları günden bu yana hep iki isimleri ile hitap edildiler. Hatta çocuklara da öyle öğrettiler. Adını soran olduğu zaman ikisini de söyle tek söyleyen olursa hayır o değil benim adım bu de evladım diye. O kadar çok alışmışız ki çift isme biri tek isim söylese o kim diyecez o derece yani🤭 Kardeşler arasında da birbirlerine karşı çift isimli hitap ederler. Başta insanları nasıl alıştırırsan öyle gidiyor
Nur1020 Mercan_42 Bence de ben de iki isim koymak istiyorum ama kullanılmaz millete zor gelir söylemezler diye korkuyorum söylenmeyecekse boşu boşuna sonuna eklenmeye gerek yok kız çocuğu bir de belki ileride evlendiğinde kendi soy ismini de kullanmak ister söylenmeyecekse fazlalık olsun istemem yani millet tek İsmi bile kısaltma derdinde
Mercan_42 Nur1020 çift isim koyarsanız bile teke düşürdüklerinde sürekli uyarın öyle öyle alışıyorlar 😄
myavocado Nur1020 Son yıllarda bu iki isimden birini kullanma durumu değişti gibi, yani onceden hiç kullanilmiyordu. Şimdi eğer uyumlu ise ve çok uzun değil ise hep iki isim duyuyorum, kuzenlerimin çocukları var üçünün de iki ismini birlikte kullanıyoruz.
Merveasm Nur1020 oğlumun adı yiğit efe ve ikisinide kullanıyoruz çevremde genelde kullanır oğlumada ismini sorduklarında yiğit efe der tek birini söylediklerinde ikisini söyler benim adım yiğit yada efe değil yiğit efe ikisinede aşinalığı var
Nur1020 Moonfaced benim çevremdeki isim kullanan çok Anne baba nasıl alıştırırsa öyle gidiyor ama biz alıştırabilir miyiz tereddütlüyüm