Buketgulseker Kızlar şuan 24 haftalığım. Geçen hafta ayaklarımda çok fena ödem oldu. Doktor protein kaçağı dedi acilde. Kendi doktoruma gittim protein kaçağı yok korkma dedi. Bugün yine devlete gidip tahlil vericem. Sizce ne yapmalıyım ?
OktaycanveAnnesi Buketgulseker o çok önemli birşey hiç ihmal etme sürekli idrar verdim ben 33 hafta itibari ile ödem vs olmadı ama tansiyon çok az yükseldi 37 ye kadar çok şükür normal geldik 37 ye girdiğimizde alalım riske gerek yok dedi ama her hafta idrar verdim
Yaprakdokumuseverr Buketgulseker Protein kaçağının kaç olduğu ve asıl 24 saatlik idrarın sonucu önemli. Her önüne gelen doktor erkenden sezaryene almanın derdinde. Bence kendi doktorunuzu dinleyin. Tansiyonunuz da normal zaten hatta düşük bile sayılabilir.
ruveyda123 Buketgulseker benim 38. Haftamda çıktı ve tansiyonum 16/10 olunca direkt sezeryana alındım tansiyonunuzu takip edin inşallah geçer🌸
Buketgulseker OktaycanveAnnesi peki sizde 24 saatlik idrar mı veriyordunuz ve hangi değerlerinize bakılıyordu ?
Buketgulseker Yaprakdokumuseverr 24 saatlik idrar testi verdim. 3 saat sonra sonuç çıkacak dediler. Peki sadece 1 değere mi bakılıyor bu testte?
Yaprakdokumuseverr Buketgulseker evet proteinin ne kadar olduğuna bakılıyo 300 üzeri sorun diye biliyorum
OktaycanveAnnesi Buketgulseker bir kere normal idrarda 1 pozitif çıktı sonra 24 saatlik topladım verdim negatif çıktı sonra ki her hafta normal idrar verdim negatif ya da eser çıktı en son ki tansiyonum da biraz 15 e çıkınca 1 pozitif tekrar çıktı Dr da beni biliyor panik birisiyim alalım riske atmayalım 37 deyiz yeterli zaten dedi aldı iyi ki de aldı
Aysemirac Bende de protein kaçağı var 24 saatlik idrar toplandı 440 çıktı ama tansiyonlarım 10-6 11-7 şeklinde perinatoloji uzmanına muayene oldum şuanlık sadece takip önerdi haftalık kontrole gidiyorum sık sık tamsiyonunuzu ölçün tuzu tamamen kesin